4 Ekim 2011 Salı

Landing Card...

Merhaba. Bu yazımda size İngiltere'de yaşayanlar için önemsiz ama ilk kez gelenler için önemli bir şeyden bahsedeceğim.  İngiltere'ye ilk kez gelenler yolculuğun sonuna yaklaştığında hostesler tarafından dağıtılan bir kartı eline alır ve ne yapacağım bunu diye şaşkınlıkla bakar :)  İşte bu kart Landing Card'tır (İniş Kartı) ve İngiltere'ye gelen Avrupa Birliği vatandaşı olmayan herkes bu kartı doldurmak zorundadır. Burada sizinle ilgili kimi bilgiler istenmektedir. Eğer uçakta bu kartı alamazsanız endişelenmeyin, iniş yaptıktan sonra vize kontrol noktası öncesi bu kartlardan bulabilirsiniz.


Aşağıda kartın nasıl doldurulacağı ile ilgili bir resim ekliyorum, yola çıkmadan önce incelemenizde fayda var. Bu özellikle ilk kez İngiltere'ye gelenler için. Bir de burada bir tiyo vermiş olayım. Landing Card'ı genellikle yolculuğun sonuna yaklaştığı zamanlarda verirler. Eğer uçak hala inmemişse veya kapıları açılmamışsa kartı uçakta doldurun ama uçak inmiş ve kapıları açılmışsa uçakta dolduracağım diye uğraşmayın. Hemen uçaktan inmeye bakın ve vize kuyruğuna girmek için acele edin. Çünkü en büyük ezikliği burada yaşarsınız, tüm Avrupa Birliği vatandaşları 8-10 vize görevlisinin bulunduğu sıradan koşarak geçerken, siz Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlarla birlikte sadece 1-2 görevlinin bulunduğu ve "Niye buradasın? Ne kadar kalacaksın? Ne iş yapıyorsun?" gibi kimi sorulara muhatap olarak sıranızın kendinize gelmesini beklersiniz. Onun için hemen acele edin ve kuyruğun sonuna kalmamak için gayret edin ki bu eziyeti çok çekmeyesiniz.

Neyse işin özeti bu, kartı dordurmak için gerekli bilgileri ise aşağıda bulacaksınız. Belgeyi doldurduktan sonra vize kontrol memuruna vermeyi unutmayın. Zaten unutursanız geçemezsiniz, burada kural kuraldır :)


































Selam ve saygılarımla..

Ahmet Kahya

5 yorum:

  1. Excellent Hocam Sız fazladan almıssınız :)landıng card. Yalnız girişte dediğiniz gibi ırkçılk başlıyorlar bu nasıl bir medeniyet anlayışı yazıklar olsun..... ab birliği insanı olmadığımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AB yolu kapidan iceri girmeye ve cok daha fazlasina ise yarar :)

      Sil
  2. Ahmet bey merhaba . Ben İngiltereye çalışmak için ve hayatımın geri kalanını orada devam ettirmek için gelmek istiyorum . Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Ne yapmam gerekiyor . Ne gibi şartlar gerekiyor . Bunları paylaşırsanız sevinirim . dogukan.kocaman@hotmail.com mail atarsanız cok ama cok sevınırım gercekten istiyorum tesekkür ederim simdiden .

    YanıtlaSil
  3. Ahmet bey merhaba ben ilk defa ingiltere ye dil okuluna gidicem her seyim hazir ama tek korkum bahsettiginiz indikten sonraki pasaport sorgusu burada geri gonderilme cok fazla oluyor mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri gönderilme ihtimali çok az, hatta öyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. En büyük sıkıntı geçmenizin gecikmesi olur ki o kadar da endişelenecek bir durum değil. Giderken kalacağınız yerin adresini yanınıza almayı unutmayın onu muhakkak isterler. İyi yolculuklar.

      Sil