13 Ekim 2013 Pazar

İngiltere Turist Vizesi Başvurusu

Merhabalar. Herkese faydalı olacağını düşündüğüm bir yazı ile karşınızdayım. Aslında gecikmiş bir yazı da denilebilir. Bloğu iyi takip edenler bilir; geçen yıl son yazımda yaza doğru misafirlerimin geleceğini yazmış, onlara vize başvuru yaptığımı söylemiştim. Eğer vize başvuru olumlu sonuçlanırsa bir sonraki yazımın konusu İngiltere'ye turist vizesi almak olacaktı. Evet misafirlerimiz geldi, dolayısıyla vizeleri çıktı :) O zamanlarda çeşitli sebeplerde yazamadığım vize yazısını yazmak bugüne nasip oldu. Önceki yazılarımda dediğim gibi bu sene yazacak aklımda çok şey var, hepsini sıraya koydum. Ümit ediyorum yıl sonuna kadar donanımlı bir blog bırakarak İngiltere'ye veda edeceğim.


İngiltere herkesin çeşitli sebeplerle ziyaret etmeyi hayal ettiği bir ülke. Bunun büyük bir kısmını tabii ki turistler oluşturuyor. Ayrıca bizde olduğu gibi çeşitli vasıtalarla yakınlarını İngiltere'ye gezmek üzere davet edenler oluyor. Eğer herhangi bir Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşlığınız yoksa İngiltere'ye gelmek için vize almanız gerekiyor. İngiltere'ye ziyaret etmek üzere gelecek her turistin alacağı vize çeşidi ise "General Visitor". Bu nedenle bu yazımda size nasıl "General Visitor" vizesi alınır onu anlatmaya çalışacağım. Tabii ki tüm önceki yazılarımda dediğim gibi bu sadece bir tavsiye yazısı, buradan hareketle yaptığınız işlerin garantisi yok. Size sadece işlerin nasıl yürüdüğüne dair fikir verir ve zamanla geçerliliğini yitirebilir. Tüm bunlara dikkat ederek yazılarımı okumanızı rica ediyorum. Eğer vize başvurusunu kendiniz yapma konusunda çok cesur değilseniz bu işi belli bir ücret karşılığı yapan danışmanlık şirketleri var onlara başvurabilirsiniz. Ben yıllardır çok kereler hem kendime hem de yakın çevreme vize başvurusu yaptığım için böyle bir danışmanlığa ihtiyaç duymadım. Bu yazımda  şu an güncel olan bilgilerden yola çıkarak turist vizesi başvuru yaparken nelere dikkat edilmesi lazım onları sizin dikkatinize sunacağım. Umarım faydalı olur.

Öncelikle çeşitli nedenlerle İngiltere dışındaki Avrupa ülkelerinde olanlar için birkaç bilgi vereceğim. Bizim için İngiltere ama gerçekte Birleşik Krallık(United Kingdom) her ne kadar Avrupa Birliği üyesi bir ülke olsa da farklı vize uygulamalarına sahip. Normalde Avrupa ülkelerini ziyaret etmek için Schengen vizesi gerekliyken, yani Schengen vizesi ile tüm Avrupa ülkelerini gezmek mümkünken bunu bir istisnası İngiltere'dir. Eğer herhangi bir Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almışsanız bu vize ile diğer Avrupa ülkelerini ziyaret edebiliyorken, İngiltere'yi ziyaret edemezsiniz. İngiltere için ayrı vize almanız gerekmekte. Bir de yeşil pasaport sahipleri bu pasaportun ayrıcalığı ile çoğu Avrupa ülkesini turist olarak (6 aya kadar) ziyaret edebiliyorken bu yeşil pasaport ne yazık ki İngiltere içinde geçerli bir giriş kapısı değil. Yani sonuç olarak hangi tür pasaportunuz olursa olsun İngiltere'ye gelmek için vize almak zorundasınız. Bunu şundan dolayı yazdım; bazen sorular alıyorum, Avrupa ülkelerine Schengen Vizesi ile gelen öğrenciler İngiltere'yi ziyaret edip edemeyeceklerini soruyorlar. Bu sorunun cevabı; edemezsiniz. Aynı şekilde tersi olarak da İngiltere'ye gelen bir kişi Avrupa ülkelerini ziyaret etmesi için Schengen vizesi almak zorunda. Tabii ki burada gri(hizmet pasaportu) ve yeşil pasaport(hususi pasaport) sahiplerini müstesna. Çünkü onlar Avrupa ülkelerini gri ve yeşil pasaport ile 6 aya kadar turist olarak ziyaret etme haklarına sahip. Bizler de genelde Avrupa ülkelerini gezerken görev pasaportumuz olan gri pasaport ile vizesiz ziyaret edebiliyoruz.

Aşağıda verdiğim linkte; hangi pasaport ile hangi ülkeleri ziyaret edebilirsiniz, hangi ülkeler vize istiyor, hangileri istemiyor öğrenebilirsiniz. İncelemenizi tavsiye ediyorum. Dış İşleri Bakanlığı'nın resmi sayfasıdır.
http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Genelde İngiltere'ye vize almak zordur denir, doğrudur. Vize almak stresli bir süreç. Kime vize verecekler kime vermeyecekler pek belli olmaz. Vizenize ret gelirse her ne kadar itiraz etme hakkınız olsa da, vizeme niye ret verdiniz diye hesap sorma şansınız yok. Bu zorluk niye açıklayayım. İngiltere'ye her yıl sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden binlerce insan ziyaretçi olarak geliyor. Tabii ki bunların hepsi turist olarak gelmiyor, bir kısmı geldikten sonra kaçak veya farklı yollarla bu ülkede kalmanın yollarını arıyor. Vize kontrolü yapan görevlilerin işleri gerçekten zor. Kim gerçek turist, kim değil anlamak zor. Mesela siz olsanız bu farkı nasıl anlardınız? Aslında bu sorunun cevabı vize başvurusunu olumlu sonuçlandırmanın da ipuçlarını taşıyor. Bu konuda sitelerinde gerekli açıklamaları mevcut. Yani bir nevi bizi nasıl ikna edersiniz türünde yazılar :) Sonuç olarak işin özeti eğer istenen evraklarınız tam ve destekleyici evraklarınız karşıdakine güven veriyorsa vize başvurunuzu kontrol edecek görevliyi ikna etmeniz kolay olacaktır. Ama evrak tamamlama konusunda eğer hassas değilseniz vize başvurunuzu kontrol eden görevli sizin için kendini fazla yormayacaktır.

Bu nedenle ilk önemli kural evraklarınız tam olacak.

Şimdi ilk önce "General Visitor" başvurusu için genel şartları yazacağım, sonra gerekli ve destekleyici evraklar konusunu ve ilgili açıklamaları ekleyip yazıyı tamamlamaya çalışacağım.

Öncelikle "General Visitor" vizesine başvuracaksanız;
  • 18 yaş veya üstü olmalı, (18 yaş altı "child visitor" vizesine başvuracak.)
  • İngiltere'de 6 aydan fazla kalmayacak olmalı,
  • Ziyaretinizin sonunda ülkeyi terketmeli,
  • Kendinizi bu ülkede çalışmadan ve devlet yardımı almadan geçindirecek maddi kaynağa veya sizi destekleyecek ve barındıracak bir sponsora sahip olmalı,
  • Ülkeye geliş ve dönüş yolculuk masraflarınızı karşılayacak maddi gelire sahip olmalısınız. 

Yukarıdaki şartları taşıyan herkes "General Visitor" vize türüne başvuruda bulunabilir. General Visitor vizesi ile İngiltere'ye geldiğinizde; İngiltere'de öğrenci olarak dil eğitimi alamazsınız, resmi olarak çalışamazsınız ve normalde ücretsiz olan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanamazsınız.

İngiltere turist vizesi almak için sırasıyla yapmanız gerekenler şunlardır;

Eğer gideceğiniz yerde sizi karşılayacak ve kalacak yerinizi ayarlayacak bir tanıdığınız varsa ilk ihtiyacınız olan bir davetiyedir. Bu davetiyede(İngilizce olmalı) tanıdığınız size kefil olduğunu ve kalacağınız süre boyunca kalacak yerinizi ve barınma ihtiyaçlarınızı karşılayacağını taahhüt etmelidir. Bununla ilgili örnek davetiye mektubunu en aşağıda bulabilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa İngiltere'de kalacak yerinizi belgeleyecek dokümanlara ihtiyaç duyacaksınız. (otel rezervasyonu, tur rezervasyonu, v.s.)

Bundan sonra maddi durumunuza ilişkin belgeleri hazırlamanız gerekmekte. Bu özellikle İngiltere'de kaldığınız süre içerisinde devletten sosyal yardım istemeyeceğinizi belgelemek açısından önemlidir. Bu nedenle maddi durumunuzun yeterli olmadığı sonucuna varılırsa, İngiltere turist vizesi başvurunuz reddedilebilir.

İngiltere turist vizesi başvurusunu online olarak yapacaksınız. Online başvuruyu tamamladıktan sonra ekran sizi vize başvuru ücreti ödeme kısmına yönlendirecek. Ve bu ödeme sadece kredi kartı ile yapılabiliyor. (2013 yılı için turist vizesi ücreti 80 sterlin idi.) Online başvuru işlemi tamamlandıktan ve ödemeyi yaptıktan sonra resmi olarak başvurunuzu yapmış oluyorsunuz. Burada yapmış olduğunuz başvuru belgesinin çıktısını almayı unutmayın. Çünkü bu çıktısını aldığınız ve imzaladığınız belgeyi diğer vize evrakları ile birlikte teslim edeceksiniz. Bundan sonrası; şimdiye kadar topladığınız evraklarınız teslim etmek ve biyometrik tarama (parmak izi ve göz taraması) işlemi için Teleperformance merkezinden size uygun olan gün ve saatte randevu alacaksınız.

Teleperformance ; İngiltere için başvuru belgelerini sizden teslim alan ve İngiltere konsolosluğuna gönderen aracı bir kurum. Tek işi vize evraklarınızı ve biyometrik bilgilerinizi alıp İngiltere konsolosluğuna değerlendirmek üzere göndermek. Sizden herhangi bir ekstra belge istemesi veya vize başvurusunda sizi yönlendirmesi mümkün değil ve aynı zamanda yasak. Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Bursa’da merkezleri mevcut. Size yakın olan herhangi bir Teleperformance bürosundan randevu alarak hazırlamış olduğunuz vize evraklarınızı teslim etmeye gidebilirsiniz. Evrak teslimi bittikten ve biyometrik bilgileriniz alındıktan sonra yapılmış olan vize başvurunuz Teleperformance yetkilileri tarafından İngiltere konsolosluğuna gönderilecek ve incelemeye alınacak.

Tüm bütün bu aşamalardan sonra başvurunuz (eğer mülakata gerek duyulmamış ise ki genelde evraklarda şüphe çekici bir durum yoksa duyulmaz) 2-3 hafta içerisinde ve bazen daha da kısa süre içerisinde sonuçlanmakta, İngiltere vizesi alınmış şekliyle pasaportunuz sizlere kargo ile ulaştırılmaktadır.

İngiltere Turist Vizesi İçin Gerekli ve Destekleyici Belgeler
(Kırmızı renkte yazılmış yazılar benim notum)
  • En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuzun aslı ve ilk 4 sayfasının fotokopileri
  • Varsa eski pasaportlarınız 
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi 
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3,5 x 4,5 cm ebadında, 2 adet vesikalık fotoğrafınız (Arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.)
  •   İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret edecekseniz, ziyaret edeceğiniz kişiden alınmış davet mektubu ve sözkonusu kişiye ait pasaport, vize, oturma izni fotokopileri. 
  •  İngiltere’de konaklayacağınız yerin adresini gösterir belge (otel rezervasyonu veya İngiltere’de bulunan bir kişiyi ziyaret için gidecekseniz o kişinin adresini gösteren elektrik, gaz, su, telefon faturalarından en az bir tanesi)
  • Uçak bilet rezervasyonu (Vizenizi almadan bilet satın almayınız.) 
  • İngiltere’de kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
Size ait;
- Banka cüzdanlarının/hesap ekstrelerinin aslı ve fotokopisi (son 6 aya kadar hesap hareketleri belgelenmelidir.)
(Önemli: Mümkünse son altı ay değilse en az son üç ay içindeki hesaba giren ve çıkan para miktarını göstermeli, hesap vize sahibinin adına olmalı. ) (Burada önemli olan hesabınızda para giriş-çıkışı olağan bir şekilde gerçekleşmeli, yani her ay hesabınıza maaşınız yatıyor sonra bir kısmı çekiliyor gibi. Mesela siz hesabımda 5000 TL var diye beyan edip, bunu son zamanlarda hesabınıza bir anda eklemiş iseniz, bu paranın aslında size ait olmadığına dair bir gösterge sayılıyor, sadece vize almak için bir hile olarak görünüyor. Bu bir red sebebi olabilir.)
- Hesabınızda ne kadar para bulunduğunu gösterir antetli kağıda İngilizce banka yazısı
(Önemli: Hesabınızda başvurduğunuz tarih itibariyle ne kadar para olduğu yazmalı, bankanın antetli kağıdına basılmalı, hesap sahibinin adı ve hesabın açıldığı tarih yazmalı ve  İngilizce olmalı. Birçok bankanın vize başvurularında kullanılmak üzere İngilizce standart yazıları bulunmakta, sizin dikkat etmeniz gereken yukarıda yazdıklarımı kapsaması ve bankanın kendi antetli kağıdına basılması.)
- Son üç veya altı aya ait maaş bordonuz
(Mümkünse son altı ay, değilse son üç ay da olabilir. Eğer maaş bordonuz yoksa ve maaşınız banka hesabına yatıyorsa hesap ektresinde bunu da göstermek yeterli olabilir.)
  • Antetli kağıda, işyerinde imza yetkisi bulunan kişi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş o kurumda dair çalıştığınıza dair belge.

(Önemli: Kurumun resmi antetli kağıdına basılmalı, imzalanmalı, üzerinde tarih olmalı, şunları içerebilir; maaş bilgileriniz, ne kadar zamandır orada çalıştığınız, işverenin iletişim bilgileri. Bu belge mümkünse İngilizce olmalı, değilse tercüme yapılarak İngilizce’ye çevrilmeli.)
  • İşyerinizden seyahat tarihinizde izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup.

(Bu belge İngiltere’de kalıcı olmadığınızı göstermek açısından önemli, antetli kağıda basılmalı, mümkünse İngilizce, değilse tercüme yapılarak İngilizceye çevrilmeli.)
  • Sigortalı olduğunuzu gösterir SGK belgesi. 
  • Erkek başvuru sahiplerinin askerlik durumunu gösterir belge
  • Nüfus Kayıt Örneği
(Nüfus dairesinden alınacak, vize için alındığını söylemek iyi olur.)
  • Evli olanların evlilik cüzdanlarının aslı ve fotokopileri
(Bu belge hem Türkçe hem de İngilizce içermekte, çeviriye ihtiyacı yok.)
  •  Elinizdeki tüm Türkçe belgelerin onaylı İngilizce çevirileri.

      (Elinizdeki belgelerin Türkçe olanların, İngilizce çevirilerinin  yapılması ve Türkçe evraklar ile birlikte teslim edilmeleri  lazım.  Sponsorunuzdan alacağınız tüm belgeler İngilizce olacağı için bir çeviriye ihtiyaç olmayacak. Banka ile ilgili evraklar İngilizce ve sayısal olduğu için muhtemelen çeviriye ihtiyaç olmayacak. Nüfus cüzdanı Türkçe ama zaten pasaportunuz İngilizce kimlik bilgilerinizi içerdiği için kimliğinizin çeviri yapılmasına gerek yok. Eğer işyerinden aldığınız çalışma belgesi ve izin belgesi İngilizce değilse çeviri yapılması lazım. Ve önemli bir nokta da yapılan çevirilerin yeminli tercümanlara yaptırılması zorunluluğu.)
  • Online Başvuru formunuz (imzalı ve barkodlu sayfasına kadar print edilmiş halde)


Genel Olarak -varsa- Sponsorunuzun Hazırlayacağı Belgeler
  • İngilizce davet yazısı ( İmzalı )
  • Pasaport fotokopisi ( 1-4 e kadar ve varsa vize sayfası)
  • Kalacağınız adresi gösterir elektrik, su faturası veya council tax belgesi
  • Kira sözleşmesi fotokopisi
  • Bank statement (Son 3 aylık hesap dökümü)
  • İşyerinden alınacak görev yeri belgesi

      Evet hazırlayacak olduğunuz tüm belgeler bu kadar : ) Biraz gözünüze çok göründüğüne eminim. Öncelikle şunu bilmelisiniz yukarıda hazırlayacağınız tüm belgeler zorunlu değil, sizin isteğinize bağlı. Ama hepsi vizenin çıkmasını kolaylaştıracak belgeler.  Burada şunu kabullenmelisiniz ki görevlinin size vize vermesi için sizin bu ülkeye kalıcı gelmediğinize inanması lazım. Tamam siz buraya turist olarak geleceksiniz, bu niyetle başvuruyorsunuz ama bunu sadece siz biliyorsunuz , vize görevlileri bilmiyor. Bir şekilde onları inandırmanız lazım. Bu nedenle size tavsiyem tüm belgelerinizi itina ile hazırlayınız.

      Yukarıda istenen belgeler benim araştırmalarım sonucu gerekli olduğu kanısına vardığım belgeler. Size anlamsız gelen kimi evraklar aslında vize başvurusu esnasında vize almanıza sebep olacak bir belge olabilir. Burada en öncelikli ve destekleyici evrak; bankada göstermiş olduğunuz maddi geliriniz olacak. Yukarıda yazılanlara ek olarak varsa; kira geliriniz, yatırımlarınız veya farklı gelir kalemleriniz onları da vize belgenize eklemekten çekinmeyiniz. Bu sayede görevli düşünecektir ki bu kişi ülkesinde yeterince yeterli gelire sahip, İngiltere'de kaçak kalması için bir sebep yok. Aldığınız bir görev belgesi Türkiye'de kalıcı bir işinizin olduğunu veya izin belgesi görevinize geri döneceğinize dair bir kanıt olacak ve görevliyi İngiltere'de kalıcı olmadığınıza ikna edecektir. Dediğim gibi tüm bunlar destekleyici evraklar, vize alma ihtimalinizi arttırır ama garanti etmez. Son olarak fark etmişsinizdir yukarıda istenen belgeler çalışanlara ait. Çünkü benim vizesini aldığım misafirlerim biri Türkiye'de devlet kurumunda diğeri özel kurumda çalışan kişilerdi. Bu nedenle sizin doğrudan adınıza göstereceğiniz bir geliriniz yoksa size maddi destek sağlayacak kişilerin(anne veya baba) benzer evrakları sağlaması ve size sponsor olduğunu bir mektup ile belirtmeleri lazım. Veya eğer çalışan kişi bir esnaf ise ve kendine ait bir iş yeri varsa bu iş yerinin gerçekliğini kanıtlaması için Ticaret Odasından alacağı bir kayıtlı iş yeri belgesi de faydalı olabilecektir. 

      Genel olarak turist vizesi ile ilgili yapacak olduğum tavsiyeler bunlar. Bu yazıyı yazabilmek için çok emek verdim. Ümit ediyorum farklı sitelerde bu yazıyı copy-paste şeklinde görmem. Tüm telif hakları bana aittir :)

Vize başvurusuna dair yazdıklarımda hatalar olduğunu düşünenler veya eklemek istedikleri bilgi ve tecrübeleri olanlar lütfen yorum sayfasını kullanmaktan çekinmesin. Bu sayede varsa yanlışım ben düzeltirim ve bilgiler doğru bir şekilde paylaşılmış olur.
     
      Yukarıdaki bilgileri edindiğim tüm linkleri aşağıda paylaşıyorum. Sizlerde bu linkleri inceleyerek en doğru vize başvurusu nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunacaklara şimdiden kolay gelsin : )

Saygılar, sevgiler ve selamlar...

(09.04.2016 tarihi itibariyle tüm linkler güncel sisteme uygun olarak yenilenmiştir.) 

General Visitor Başvuru Sayfası: https://www.gov.uk/general-visit-visa (İngilizce)

Birleşik Krallık Vizesine nasıl başvurulur. (Resmi Site - Türkçe)
https://www.gov.uk/government/publications/how-to-apply-for-a-uk-visa-in-turkey.tr
Muhakkak inceleyin, yararlı bilgiler var. (Bloğa eklenme tarihi; 09.04.2016)

Online başvuruda dolduracağınız formun PDF hali; online başvuruya başlamadan önce bu dokümanı print edip, bir ön hazırlık yapmanızda fayda var.

Yukarıdaki belgenin nasıl doldurulacağına dair açıklamaların bulunduğu PDF belgesi:

Aşağıda paylaştığım link ise bana göre en önemli PDF belgesi. Hazırlamanız gereken evrakları ve hazırlarken nelere dikkat etmenize dair her tür bilgiyi bu dokümanda bulabilirsiniz.

Vize başvurusunda çektireceğiniz fotoğraf standartlarını bildiren bir link;

Örnek bir davetiye mektubu (link 09.04.2016 tarihi itibariyle güncellendi, eski dokümanı yanlışlıkla dropbox'umdan silmişim, güncelleyip yine yükledim. Kırmızı ile yazılan kısımlar mektubu yazan kişiye göre güncellenecek. İsimler gerçek kişilere ait değildir :)  https://www.dropbox.com/s/t2fnn6yyz05kdq8/invitation_letter_sample.docx?dl=0

Online başvuruyu yapacağınız resmi sayfa; https://www.gov.uk/apply-uk-visa
(Online başvuru sayfasında yapacağınız işlemlerin geri dönüşü yok, tüm bilgileri dikkatli doldurmanızı tavsiye ediyorum.)

Online başvuruyu yaptıktan sonra vize evraklarını teslim etmek için almanız gereken randevuyu Teleperformance sitesinden alacaksınız. Linki; https://uk.tlscontact.com/

-----------------------------------------------------------------------
EK NOT (01.04.2014):

İngiltere vize ile ilgili uygulamalarını sürekli güncelliyor, bu nedenle vize alacak olanların ilk referans kaynağı kesinlikle resmi kaynaklar veya bu işi profesyonelce takip eden şirketler olmalı. Benim son olarak fark ettiğim değişiklik; vize işlemlerini İngiltere adına kabul eden "Wordbridge" şirketi ile anlaşması 31 Mart 2014 tarihi ile sona ermiş. İngiltere artık "Teleperformance" şirketi ile çalışmaya başlamış. Bu şirketin web sitesi ise; https://uk.tlscontact.com/ . Bunu da not olarak eklemiş olayım. Ayrıntılı bilgiyi şirketin web sitesinden öğrenebilirsiniz. Konuyla ilgili güncelemeler yukarıda yapılmıştır.

Ayrıca belirtmeliyim ki "İngiltere Turist Vizesi Başvurusu" yazısını sadece vize başvurusunda bulunacak olanlara bir fikir vermek için yazdım. Referans alıp almamak sizin sorumluluğunuzdadır.
Selamlarımla.

Ahmet Kahya

239 yorum:

  1. Merhabalar Ahmet Bey;
    Öncelikli olarak yazınızdan ötürü size ne kadar teşekkür etsem azdır kafamda olan soru işaretlerinin %80 lik bir kısmı yazınızı okuyunca cevap buldu ancak kafama takılan birlaç husus daha var. İlk olarak benim ziyaretine gitmek istediğim arkadaşım İtalya vatandaşı ve İngiltereye gideli 2 ay falan oldu orda bir pastanede çalışıyor. Üzerine kayıtlı herhangi bir fatura yok pansiyon tarzı bir evde kalıyor arkadaşları ile yani herşey dahil ücret ödüyor. Devletten alabileceği bizdeki ikametgah gibi bir evrak var mı acaba ona sordum hayır devlet böyle bir evrak vermiyor diye biliyorum dedi. İkincisi banka hesapları konusunda 1 haftalık veya 10 günlük bir ingiltere ziyaretinde benim tüm masraflarımı kendisi karşılayacak yani bana gidiş dönüş ucak biletini al gel diyor bunu davetiyede mi belirtmemiz gerekiyor yani bana finansal sponsor olacağı hususunu nasıl belirtmemiz gerekiyor ve bana sponsor olacağını belirtmesi durumunda vize başvurusunda yinede banka hesabında yüklü miktar para görmek isterler mi ? Son olarak bana göndereceği evrakları (davetiye,pasaportunun fotokopisi,ikamet adresini gösterir belge) posta yolu ile asıllarını mı göndermesi gerekli yoksa taratıp mail yoluyla falan atsa yeterli olur mu?
    Şimdiden teşekkür ederim yardımınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bahsettiginiz arkadasin size sponsor olmasi zor gorunuyor. Yani sponsor olsa bile gerekli evraklari tamamlamasi zor anladigim. Sponsorunuz sizin tum masraflarinizi karsilayacaksa sizin gostermeniz gereken evraklari o gostermeli. Buna bankada gostermesi gerekli olan para dahil. Vize basvurusunda bulunabilirsiniz ama bana gore riskli. Size gondrecegi evraklarin orjinal olmasina gerek yok, taratip gonderebilir.

      Sil
    2. merhaba ahmet bey benm size bir sorum olacaktı 5 yıllık oturum iznimin olduğu vizeli pasaportum kayboldu yeni pasaport çıkarttım vizyi buna işletmek için ne yapmam gerekiyor

      Sil
  2. ne kadar zormuş bu iş.peki acentalar yardımcı olurmu

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Bey merhaba,

    Ben 2 haftalık UK turu yapmak istiyorum. Tur başlangıcı Londra ( 4 gece kalacağım) ve bitişi Edinburgh (2-3 gece). Arada birden fazla şehir daha gezeceğim. Şimdi rezervasyon olarak sadece bu ikisini göstermem yeterli mi? Bu konuda neler önerirsiniz?

    Bir de maaş bordosunun, SGK belgelerinin İngilizce olması zorunlu mu?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Sehahat tarihinden ne kadar önce vize başvurusunda bulunulmalı? Mesela Haziran ayında planlanan bir seyahay için Nisan da başvuru yapılabilir mi? Bir de sizce ilk defa pasaport alındı ise ve ilk vize başvurusunun ingiltereye yapılması durumu vize için sorun oluşturumu?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapilabilir. Tursit vizeleri 6 aylik verildigi icin bu sureyi kapsayan herhangi bir tarihte basvuru yapabilirsiniz. Ilk pasaport sorun olusturur diyemem, ama icinde eskiden kalan yurtdisi vizeleri olan bir pasaport pozitif yonde bir etki yapacaktir.

      Sil
  5. ingiltere için araştırmalara başlamıştım ki bu blog şak diye herşeyi önüme serdi çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. merhabalar
    benim esim ingiliz.gecen sene ingiltere vizesine basvudum ve aldim belirttigim tarihde de geri dondum.Evraklarimin icerisinde banka hesap dokumu ve sigorta yokdu,cunki turizm bolgesindeyiz yazlari calisiyoruz kislari calismiyoruz.bu sene tekrar vize basvurusunda bulundum (ayni evraklarla gecen seneki gibi) vizemi onaylamadilar sebebi ise;kira kontratimin 3 ay sonra bitecegi ve calisacagima dair bir evrakimin bulunmamasi.tekrar bas vurdum kira kontratimi uzattim ve is sozlesmesi yapip nisan ayinda ise basliyacagimi belirttim.ve yine ret aldim.bu sefer benim gecmis sigortalarimin yatmadigini belirtiler ve finansal durumumun gostermedigimi soylediler.ve benim turkiyeye donecegime inanmadiklarini belirttiler.ben tekne kaptaniyim sigortam yatmadi cunki,tekne kiralamisdim sigortami kendim yatirmak durumundaydim ve ihtiyac duymadigim icin sigortami yatirmadim.durum bundan ibaret ne yapicagimi bilmiyorum yardimci olursaniz cooooook minnettar olurum tessekurler.

    YanıtlaSil
  7. merhaba arkadaşlar ben ingiltere vise si icin online başvuru yu hiç anlamadım bide randuvi de lütfen bana yardımcı olurmusunuz teşekürler neyapmam lazım acıklarmısınız .

    YanıtlaSil
  8. Mükemmel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Nasipse Chelsea-GS maçına gitmek için ocakta visa başvurusu yapacağım. bu bilgiler ve tüyolar ışığında alırım inş.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    İngiltere, bildiğim kadarıyla 15 günlüğüne gidilse bile 6 aylık vize veriyor. Bu, 15 gün gideceğimizi belrirtsek bile daha fazla kalınabiliyor mu demek oluyor, mesela 4 ay ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istersen kalabilirsin ama bu ileride tekrar vize alma ihtiyacı duyarsan RET ALMANA sebep olabilir. Örneği var.

      Sil
    2. cevap yanlış 6 aylık vize alırsan 6 ayını ingilterede geçirebilirsin.

      Sil
    3. Cevap yanlış derken 'istersen kalabilirsin' kısmı mı yanlış, yoksa 'tekrar vize alma ihtiyacı duyarsan ret almana sebep olabilir' kısmı mı? Çünkü cevap yanlış dedikten sonra benim dediğimin aynısını yazmışsın :)

      Sil
    4. 6 ayını ingilterede geçirebilirsin sonrasında birdaha vize nin V sini bile vermezler....Alınan vize 6 ay boyunca kullanabileceğin multiple yani çoklu giriş çıkış yapabileceğin bir vize değil .bir giriş en fazla 1 ayı 30 günü geçmemeli...İstediğin kadar giriş çıkış yap...

      Sil
    5. bence çok saçma sen 15 günlük vizeye başvurmuşsun onlar sana 6 ay vize vermişler istersen 6 ay kalabilirsin şeklinde bir hak vermişler bunu kullanırsan neden bir daha ki sefer vizenin V sini göremeyelim ki?

      Sil
  10. MERHABA.yazınız harika.
    bir sorum var.ben arkadaşımla gitmek istiyorum ikimiz de öğrenciyiz.götürmemiz gereken ekstra belgeler var mı?ek olarak ne tavsiye edersiniz?ayrıca babam sponsor olacak ,tapular var ama bankada büyük ihtimal para gösteremeyeceğiz.onun yerine benim hesabımda 8-9 bin tl gösterirsem sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  11. slm ahmet bey ben sımdı turıst vızesı basvurusu yapacam fakat aldıgım maas 973 tl fakat aılem bana 5000 tl destek cıkacak bu ıs ıcın bu sefer son 3 aylık maas bodrosu ıle banakadakı para bırbırını tutmaz gecen yıl yaptıgım basvuruda bu dıkkate alındı buna nasıl bır cozum getırebılırz davetıye kalacagım yer bunlar hepsı tamam tek takıldıgım banka hesapları oluyor

    YanıtlaSil
  12. Ahmet bey, ben ingiltere vizi icin yakında müracaat edeceğim, benim daha önce amerikaya 4 kez gidip geldim.

    Sizce ingiltere vizesi alırken bu bana bir artı puan kazandırır mı ?

    YanıtlaSil
  13. Ahmet Bey merhaba!
    Tebrik ve herkes adına teşekkür ederim, üşenmeden detaylıca yazmışsınız. Bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum ama UK Border Agency web sitesinin hem İngilizce hem de Türkçe sayfalarını çok detaylı bir şekilde okumama rağmen cevap bulamadığım bir konu var. Ben Türkiye'de bir Deney ve kalibrasyon laboratuvarında çalışmaktayım. Aynı zamanda bir bağımsız muayene kuruluşuyuz. Verdiğimiz hizmetlerden bir tanesi için teknik bir eğitim ve sertika gerekli olduğu ve Türkiye'de bu eğitim verilmediği için yurt dışında arama yaptık ve İngiltere'de verilen sadece 2 günlük bir eğitim bulduk.Eğitimden 1 gün önce İngiltere'ye varıp, 2 gün eğitime devam edip, sonra haftasonu da 2 gün gezip yurda dönüş yapacağız (eğitime şirket müdürü de katılacak). Bunun için hangi tür vizeye başvurmam lazım diye baktığımda ise işler arap saçına dönüyor. Business visitor desek değil çünkü her ne kadar gideceğimiz eğitim işimizle ilgili olsa da gideceğimiz kurumun bizim şirketle bir organik bağı yok. Herhangi bir iş bağlantısı, tanıtımı vs yapmaya da gitmiyoruz. Ayrıca zaten business visitor giderseniz course of study yapamazsınız deniyor. e stuent visitor var, work related training alabilirsiniz diyor ama eğitim verecek kurum şu şu kurumlardan akredite olmalı diyor... E general visitor deniyeyim diyorum, ki general visitor 6 aylık süre içinde belli bir süre orada bazı kurslara katılabilir diyor ama bunların genelde keyfi (yatçılık, boyama vb) eğitimler olduğu ve asıl gidiş nedeninin eğitim almak olmamas gerektiği yazıyor... Gerçekten işin içinden çıkamadım. Hadi hiç işi bulandırmadan normal turist vizesi alıp gidelim diyorum, e masraflarımı şirket karşılayacak (maddi yeterlilik konusu) , gideceğimiz eğitim kurumundan davet mektubu da geldi, kabul şansımızı arttırmak için kullanalım diyoruz, bu sefer diyecekler ki e sen eğitime geliyosun... Gerçekten kafalar çorba oldu...
    Ufaık da olsa bir fikriniz varsa paylaşmanızı rica edeceğim.
    Bir kez daha teşekkürler.
    İyi yıllar dilerim
    Ekrem

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, yazdığınız yazı ve bilgiler için teşekkürler. Benim birkaç sorum olacak. Sponsorum olacak kişi orda fabrika sahibi ve kendisine ait dairesi var. Geliride çok yüksek. Yukarıda belirttiğiniz evraklarım eksiksiz tam yalnız Banka hareketim pek canlı değil. 15/10/2013 tarihinden bu yana 30 hareket olmuş ve 10. ayda hesabıma yüklü miktarda bir para girişi yapılmıştı. Aynı zamanda bugün firma tarafından hesabıma 6bin geçildi. Bunlar bir sıkıntı teşkil eder mi? vize almam zorlaşabilir mi?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben 6 haftalık okul satın aldım ve ingiltereye geldim. 6 aylık C- Visit student vizem var... Haziranda sürem btiyor fakat 6 haftanın yetmeyecğini alnaldım hatta 6 ayın bile dolayısıyla haziranda Türkiyeye döndüğümde tekrar gelmek istiyorum ancak ne tür prosüdürlerle ilerlemeliyim... Malum iş yok güç yok bankada para olmıcak vs... Bu vize türü asla uzatılabilir vize türü değilmiş... Ne yapmam gerektiği konusunda bir fikriniz var mı acaba?

    Şimdiden çok teşekkürler çok faydalı yazılarınız var, sevgiler

    Nazlı....

    YanıtlaSil
  16. Çok bir alternatifiniz yok, yeniden bir okul ayarlamak ve TR'ye geri dönmüş iseniz yeniden vizeye başvurmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dönmemişse ingiltereden uzatılabiliyor mu?

      Sil
  17. merhabalar ben ingiltere için turist vizesinde bulunacağım hiç yurtdışına çıkmadım daha önce,ingilterede ankara ile oturma izni olan arkadaşım var onu sponsor olarak göstersem negatif bir izlenim olur mu? sonuçta ankara vizesi ile gitti,benim de ankara vizesi alacağımı düşünürler mi? teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bunu düşünmeleri için yüzlerce sebep olabilir, ama bir Türkten sponsorluk alacağınız için başka ihtimal olma şansı yok sanırım. Şunu diyebilirim ki; sponsorluk olması olmamasından daha iyidir. siz diğer belgelerinizi sağlam yapın bence (varsa öğrencilik veya iş durumu, v.s.)

      Sil
  18. kızım üniversite son sınıfta,atlas yurtdışı eğitim ile ingilterede lisans üstüne başvuru yapacağız.kayıt olmadan üniversite ve yurtları görmek istiyorum,mali durumumu banka cüzdanlarıyla belgeliyebilirim.benim yaşım 60 kızımın 23 vizeyi şu an almak istiyorum.okul belli olunca 3 günlüğüne gidip döneceğiz.ne yapmamı önerirsiniz.vize alma şansım nedir.1 yıl okuyacağı yurdu ve okulu görmeden okula kayıt yapmak istemiyorum..fikir verirseniz memnun olurum.hüseyin sadırlı 5.02.2014

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşınızdan dolayı vize alma şansınız yüksek olabilir ama böyle bir şeye gerek var mı emin değilim. Yani şöyle ki; kayıt olacağı okulla veya yurtla alakalı istediğiniz anlamda bilgi alamayabilirsiniz. Danışmanlık şirketi ile görüşün bu durumu, onlar yol göstersinler.

      Sil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf merak ettiğim için yazıyorum; bunu bilebileceğimi nasıl düşündün?

      Sil
  20. slm
    örnek davetiye yi açamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, yüklemiş olduğum hotfile platformu yasaklanmış. Linki güncellerim yakında.

      Sil
  21. bu detaylı sayfa için teşekkürler öncelikle. peki davet alacağımız kişi istenen belgeleri istediği şekilde yollayabilir mi fax vs.

    YanıtlaSil
  22. merhaba
    ben bu sene üniversiteye gidiyorum (hazırlık) bir okula kayıt olmadıgım için genel vize alacagım ingilterede bir tanıdığımın yanında kalacagım fakat davet etmek gibi bir durum söz konusu değil davet gelmeden pasaport ucak bileti anne-babamın iş evrakları vb. toplasam sadece 2-3 ay kalabilmek için vize alabilir miyim bir de pasaport süresi vize almında ne kadar etkili ne kadar sürelik almalıyım haziran eylül arası gitmeyi düsünüyorum.
    ?

    YanıtlaSil
  23. merhabalar,

    öncelikle yazınız çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

    size birşey sormak istiyorum ben yaklaşık 15-20 günlüğüne turistik bir seyahat yapmak istiyorum ingiltere'ye ve bu seyahatim için 6 aylık pasaport almam yeterli midir? bir memur vizeye başvurduğunuz zaman pasaportun en az 6 ay daha kullanım zamanı olmalı dedi yani bu durumda 1 yıllık pasaport mu almam gerekli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vize 6 aylık verileceği için pasaportu 1 yıllık almanız iyi olabilir.

      Sil
  24. Merhabalar ahmet bey size bi sorum olucakti.benim erkek kardesim turist olarak vizeye basvurdu sponsoruda annem.Bir haftada sonucu geldi vize alamadi gerekcileride bankada bulunan paranin inandirici olmadigini ve nerden elde edildigini goremiyorum demisler.ikinci bi basvuru yapilcak bankadaki paranin nasil elde edilgini kanitlanan evraklar sunulcak sizce ikinci kez alma ihtimali varmi? Simdiden cok tsk ederim.

    YanıtlaSil
  25. Selamlar, öncelikle faydalı yazın için teşekkür ederim. Kısmetse ben ve eşim, Temmuz gibi 4-5 günlük bir Londra seyahatı planlıyoruz. Eşim çalışmıyor. Dolayısıyla maaş bordrosu, banka hesap bilgileri yok. ( kişisel hesbaını pek kullanmıyor ) Bu sorun oluşturur mu? Bir de vize ücretleri 2 kişilik ödenmeli sanırım ? Uçak bileti konusunda kafamda hala net olmayan kısımlar var. Bileti rezerve edip, çıktısını konsolosluğa vermem yeterli mi ? Onay alırsam da bileti satın alırım. Aynı sorun otel içinde geçerli. Oteli buldum; Biraz merkezden uzak ama metroya yakın Ruskin oteli :) Burada da rezervazyon yaptırıp çıktısını göstersem yeterli olur mu ? Gittiğimde de elden öderim. Booking'de bu seçenek var çünkü. Bunları yapma sebebim tahmin edebileceğin üzere olası red durumunda paramın yanmasını istemediğim için :) Son bir soru daha; Wordbridge üzerinden mi yapmak zorundayız işlemleri ? Cevaplarsan çok seviniriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşinizin kişisel hesabının olmaması sorun oluşturmaz, sizin hesabı göz önüne alırlar. iki kişi için iki kişilik vize ücreti ödeyeceksiniz. vizeyi almadan uçak bileti almayın. biletiniz yanar, oteli dediğiniz gibi yapabilirsiniz. vize işlemleri artık wordbridge ile yapılmıyor, anlaşmaları mart sonu ile sona erdi, yeni şirket sitesi; http://www.tpcontact.co.uk. selamlar.

      Sil
  26. Ahmet bey,merhaba ,
    6 aylık dil kursu için 15 mart itibari ile Londra'ya gitmeyi planlıyorum.Ancak banka konusunda ne yapmam gerek bilemiyorum. Burda var olan bir hesap ile (HSBC , Ziraat , İsbankası ,vs ) 6 ay ordan para cekmem mi daha mantıklı olur yoksa orda bir bankadan hesap actırıp ailemin ona havale yapmasını ? Maddi anlamda zaten buyuk bır yukun altına gırecegımız ıcın malesef en ufak bır kesıntı bıle benım ıcın cok onemli. Eger bu konuda bır fıkrınız var ıse bılgı verebılırsenız cok memnun olurum.cok tesekkur ederım.
    Ayse Degırmen

    YanıtlaSil
  27. Merhaba
    Eşimle birlikte ingiltereye yerlesmeyi düşünüyoruz. Ankara anlasması yoluyla geleceğiz.
    Ancak zoopla ve guumtree gibi emlak sitelerine bakarken işin içinden cıkamadık. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
    Çünkü tam bir eve bakıyoruz begeniyoruz 300 400 pound civarı ama sonra o evin oda olarak kiralandıgını goruyoruz.
    Kiralık oda ilanları dısında houses ilanlarında da durum böyle.
    Siz blogunuzda 2 katlı bir house da yasadıgınızdan bahsetmişsiniz
    Acaba o tarz bir ev bulabilmek için ne diye arama yapmamız gerekiyor ve kac pounda bulabilirz.
    Sizin yasadıgınız muhit neresi özel değilse bunuda öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet bey ve Koray bey bende Ankara anlaşması ile gitmeyi düşünüyoruz orda yeni bir hayat yeni bir iş kurmayı düşünüyoruz ama yardımınıza ihtiyacım var nereye başvuru yapacağız ve ne evrakları hazırlamamız gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız seviniriz lütfen ...

      Sil
  28. Merhaba ahmet bey bir maruzatim olucak sizden bilgi edinip oyönde başvuracağım beni 15 yil önce yani 6 yasinda iken annem almanyaya götürdü ve orada küçük yaşta bi süre sonra iltica ettim kabul edilmedi sınir dişi edildim yurt disina cikis hasa koyulmus ve 2 yil.once bu yasagi kaldirttim ingiltere konsolosluguna bas vurdugumda gozukurmu zaman asimina ugramismidir aradan 15 yil gecti. Tesekurler simdiden

    YanıtlaSil
  29. Merhaba ahmet bey bir maruzatim olucak sizden bilgi edinip oyönde başvuracağım beni 15 yil önce yani 6 yasinda iken annem almanyaya götürdü ve orada küçük yaşta bi süre sonra iltica ettim kabul edilmedi sınir dişi edildim yurt disina cikis hasa koyulmus ve 2 yil.once bu yasagi kaldirttim ingiltere konsolosluguna bas vurdugumda gozukurmu zaman asimina ugramismidir aradan 15 yil gecti. Tesekurler simdiden

    YanıtlaSil
  30. Ahmet bey ;
    öncelikle çok güzel bir yazı olmuş fakat 30 nisan 4 mayıs tarihlerinde Londra'ya gitmek istiyorum. Vizeye kaç gün önceden başvurmalıyım. ayrıca ben eczacıyım kendime ait iş yerim var herhalde izin kağıdı gibi bir evrak göstermem gerekmeyecek. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  31. Ahmet bey çok iyisiniz.Türkiyede İngiltere denince, özellikle üniversite öğrencileri tarafından ilk akla gelen isim sizsiniz.Bayaa meşhursunuz buralarda:D

    Üniversite bu yaz bitiyor.Bir şekilde kendimi oraya atıp kendimi idame ettirebilmeyi amaçlıyorum.Yazılarınızın neredeyse tümünü okudum en kolay yol dil kursu gibi görünüyor.Dil kursuyla oraya gelsem kendimi idame ettirebilecek bi iş bulma imkanım nasıl. mesela kafeler restorantlarda çalışanlar günlük 50 pound alıyorlar diye öğrendim.günlük 50 poundla orda kendimi idame ettirebilmem mümkün mü bilmiyorum.Sizin bi fikriniz vardır hayat koşulları konusunda.

    Bir de ankara anlaşması var.Reklamcılık mezunuyum butik bir iş yeri açıp web tasarımı, grafik tasarım vb işler yada ingilizlere türkçe öğretmenliği yapabilirim.Bu şekilde öğretmenlik için bir belgeye gerek var mıdır ve son olarak web tasarım grafik tasarım gibi işler orda rağbet görür mü? Mesela orda 300 pounda 2 günde teslim web sitesi desem gazete ilanları ve sosyal medyayı kullansam iş çıkar mı?

    Çok uzun oldu farkındayım kusura bakmayın yanıtlarsanız sevinirim. İyi günler...

    YanıtlaSil
  32. abi yazdım ama gitti mi anlamadım yw:D

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. merhaba, hem çalışan hem yüksek lisans öğrencisiyim, sgk yukarıda belirttiğiniz belgeler dışında, okul ile ilgili hangi belgeleri götürmem gerekir.

    YanıtlaSil
  35. Ben bu bloga bayildim ben de yazin 6 7 ayligina dil icin gidecegim yurtdisi danismanim ile arastirioruz ve umarim bu belgelerle reddedilmem.:) greenwich ya da oxford tercih ediyorum ve aile yaninda konaklayacagim sizin sehir olarak dil ogrenme odakli tavsiyeniz nedir?tesekkurler bilgiler icin tekrar

    YanıtlaSil
  36. Ahmet bey merhaba ben öğrenciyim vize başvurusu yapacağım elimdeki evraklar askerliğimin tecil edildiğini belirten belge, öğrenci belgesi, babamın maaş bordrosu, davetiye mektubum, babamın üstünden sigortalı olduğumu gösteren belge, 5sene önce ingiltere vizesi aldığım eski pasaprtm ve yeni pasaporum var bunların haricinde öğrenci olduğumu için ek olarak edinmem gereken belgeler var mıdır? dayımı ziyarete gidiyorum öğretimle ilgili faaileyette bulunmayacağım. ayrıca bir konuda daha yardımınızı istiyorum öğrenci olduğum için mal varlığımı beyan edecek bi belgem yok bu konuda hangi ne yapabilirm? yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. Selamlar,

    Hocam cok uğraşmışsın ancak vize sistemi İngiltere için değişti 1 Nisan 2014 itibari ile www.visa4uk.fco.gov.uk den herşeyi yapıp randevü ile konsolosluğa gidiyorsun.

    Saygılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Evet farkındayım, vize başvurusunda temel mantık değişmese de son yıllarda sistemle bayağı oynuyorlar. Ama belgeleri teslim için konsolosluğa gidildiği konusunda emin misiniz? Yazının en sonuna güncel bir not düşmüştüm. Belgeleri önceden teslim alma işini aracı şirket "Wordbridge" ile yapıyorlardı, 1 Nisan 2014 itibari ile "Teleperformance" isimli farklı bir şirketle (http://www.tpcontact.co.uk) çalışmaya başlamışlar.

      Sil
  39. Selam,
    İngiltere deki arkadaşım davet mektubu gönderecek mail olarak gönderse olur mu yoksa posta ile mi göndermesi gerekiyor? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. Bildiğim; imzalı olmak şartı ile mail ile gönderebilir. Yani mektubu scan yapıp gönderebilir.

    YanıtlaSil
  41. Ahmet Bey Merhabalar bişey soracaktım şu an ben öğrenciyim Odtü'de Endüstri Mühendisliği okuyorum 1.sınıftayım ve 1 Amerika ve 1 Şengen vizem var ingiltere vizesine başvurdum turist olarak ve babam sponsorum oldu sizce durumum nasıl olur . bildiğim kadarıyla öğrencilere kolay veriyorlar ??

    YanıtlaSil
  42. Sayfanizda goremedim yada benmi gozden kacirdim emin degilim. Oturum icin basvurularda artik sinava tabi tuttuklarini ve sertifika olmadan kabul rtmediklerini biliyorum. Pasaportunuz kaybolursa calinirsa vize icin basvuru yaptiginizda herseyi sil badtan yeniden yapiyorsunuz ve vizenozi eskisini iade etmiyorlar yeni vize veriyorlar tarihleri acisindan cok onemli. Basima boyle bi aci olay gelsiginden paylasmak istedim.

    YanıtlaSil
  43. Arkadas davet mehktub ornegi varsa paylasirsaniz cok sevinirim. Suan cok acil lazim ve bulamadim

    YanıtlaSil
  44. Banada acil arkadas davet mektup ornegi gerekiyor pleaseee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil istek üzerine :) https://www.dropbox.com/s/0cay1oh35zs2e32/invitation_letter_sample.doc

      Sil
  45. iyi günler ahmet bey ben şu anda 17 yaşındayım 16 haziranda 18 e girecem.haziran in ilk haftası görüşmeye gidebilirim.halen 17 yaşımda olacam ama seyahat te 28 temmuz sizce general vizitor a başvurursam bir sorun çıkar mı?

    birde aynı soyadı taşıyan yakınımızı göstermeden başvuru yapsak bir sorun çıkarmı
    halen geçerli abd vizem de mevcut
    sizce ne yapmam gerekir ?

    YanıtlaSil
  46. merhaba Ahmet bey insanları bilgilendirmek amaçlı cok ıyı düşünmüşsünüz benimde size bikaç sorum olucaktı maddi konuda destek annem ve babam sponsor olucak bunu nasıl bir mektup ile belirtmeleri lazım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  47. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Hiçbir yerde yanıt bulamadığım bir soru var. Üniversite öğrencisiyim.Babamla görüşmüyorum ama yeşil pasaport almak için bir kere görüştüm. İngiltere'den davetiye gelecek sponsor denilen şey buysa(sicili var sorun olur mu?). Değilse de burada maddi durumu çok iyi olan bir akrabam var o sponsor olacak. Tüm bunlara rağmen babamın banka bilgileri vs lazım mı ? Vermez çünkü.

    YanıtlaSil
  48. Onceden yaptigimiz basvurularda "worldbridge" ile olanlarda vize durumunu, konsoloslukta yada cikti gibi bilgileri online takip edebiliyorduk. Bu yeni sirket araciligla yapilan basvurularda boyle bir bilgi bulamadim.Sizin bir bilginiz ya da tecrubesi olan biri var mi?

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Ahmet Bey, oncelikle paylasimlariniz icin cok tesekkurler gercekten cok aciklayici. Benim size sorum 1,5 yildir egitimimden dolayi Almanya'da yasiyorum ve Ingiltere'ye turstik amacli 10 gunluk bir gezi dusunuyorum. Vize basvurumu Allmanyadan gerceklestirecegim. Sizce herhangi bi zorluk cikar mi ve ekstradan gostermem gereken belgeler olabilir mi? Ornegin; gostermem gereken evraklar arasinda Almanya'da ogrenci olduguma dair yazi gostermem gerekli mi ve buradaki oturum iznimi mi yoksa tc vatandasligina dair belgelerimi mi gostermeliyim? Ayrica Alman hesabimda yeteri kadar param yok, turk hesabimdaki varolan miktari online banka araciligiyla tastikleyebilecigim bir cikti ile gosterebilirmiyim? Kisacasi bu belgeler icin islak imza veya muhur gerekli oluyor mu? Sunu da belirtmek isterim ki 2011 yilinda Ingiltere vizemi Turkiye'den almistim. Simdiden cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin.

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar, online basvuru formunda "WHAT IS THE COST TO YOU PERSONALLY OF YOUR TRIP IN GBP(£)?" diye bir soru var. Bu soruya cevap olarak yazdigim miktar hesabimda olan paranin biraz ustunde. Dolayisiyla ailemden hesabima para yatırmalarini isteyecektim ama yazdiklarinizi okuyunca vazgectim bu fikrimden. Fakat ucak biletimi ve konaklama masraflarimi yaklasik 3 ay once odemistim, aslinda oraya gittigimde ihtiyacim olan miktar sorunun cevabi olarak verdigimden daha dusuk olacak. Soruya verdigim cevabimi degistirmeliyim, yoksa aileden para yatirmalarini isteme fikrine geri mi donmeliyim bilemiyorum. Siz ne onerirsiniz?

    YanıtlaSil
  51. Personel detail and travel history ile ilgili bölümü defalarca doldurdum .halen tamamlayın diye hata veriyor.kafayı yiyecem

    YanıtlaSil
  52. Merhaba, yazınız gerçekten çok detaylı ve bilgi veriçi elinize sağlık. Ben akademisyenim ve bildiri sunmak için gideceğim. Ancak kongre davet mektubu göndermek için önce kayıt ücretini ödememizi istiyor, ücret de 450 GBP. Kayıt ücretini ödeyip, davet mektubunu alsak bile vize verilmeme ihtimali var mı? Kayıt ücretini ödersek ve vize alamazsak kayıt ücreti yanacak. Sizce vize alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  53. merhaba,
    2015 ocak ayına kadar öğrenci vizem var (yaz okuluna gitmek için almıştım ve giriş çıkışı bu şekilde yaptım). kasım gibi turistik amaçla yeniden ingiltereye gitme planım var, öğrenci vizesinden faydalanabilir miyim yoksa turist vizesi çıkarmam şart mı?

    YanıtlaSil
  54. Merhabalar, ben kendim için akademik vize başvurusunda bulundum. Antalya dan 5 Haziran da randevu aldım. Kızım için de başvurmam gerektiğini sonradan fark ettim. 13 yaşında ve sadece benimle gelecek. Dil eğitimi falan almayacak. onun için child visitor şeklinde başvuru yaptım. Ancak Antalya da aynı gün randevu vermediler. 18 yaş altı olduğu için benimle gitmek zorunda. 1 Temmuz da yola çıkacağız o nedenle ben ona verilen 12 Haziran tarihini kısa buldum. Her ikimizin de gidebileceği bir gün ve peşi sıra saatler seçmek daha doğru gibi geldi bana. Benim günümde beraber gittiğimizde ikimizi birden almazlar sanırım. Benim önceden Ingiltere ye çıkmış vizem var. Ne yapayım bilemedim. Bu arada Antalya teleperformance ofisine 59pound başvuru ücreti yatırdım. Eğer başka bir ile gidecek olursa, param da yanar sanırım. Offff bu Ingiltere vizesi çok sinir vallahi:(

    YanıtlaSil
  55. Selamlar. Çok ilginç bilgiler mevcut, teşekkürler. Mart 2014 de turist vizesine başvurdum, 10 gün içinde onaylayıp gönderdiler. Ankaradan wordbridge internet sitesi üzrinde yapmıştım ( hatta internet cafe de doldurdum formları:) Yeni yerlerine taşınmışlar kısa süre önce, bulmak biraz zor oldu. tunalı hilmi tarafında Sheriton Hotelin araka taraflarında bir otel altında ofisleri var, baya bi güzel. Lakin orada kabul kısmında çalışanlar İngilizler gibi soğuk geldi bana. Size bir bilgi aktarmak istiyorum. Site üzerinde formları doldururken herhangi bir sayfada eksik bir bilgi var ise, yani doldurmazsanız diğer sayfaya geçemiyorsunuz. Ben aileme gitmiyorum, sayfada belirrtiğim halde anne baba eş çocuk tüm bilgileri istiyorlar. Pasaport numaraları da dahil. Fakat onların zaten pasaportu yok! Bu konuda yapılması gerek , doldurmak istemediğiniz bölüne kısaca N/A yada NA (no answer) yazıp geçebilirsiniz. Adamlar baştan söyleseler böyle bir bilgiyi, internet cafeden tekrar oaraya kadar yürümezdim. Yeşil pasaportla aldım bu arada vizeyi fakat, sorduğumda çok dikkate alınmadığını söylediler. Sadece egerekli bilgiler-evraklar tam olsun, güven verin yeterli. Banka dekontunu şişirmenize gerek yok, onlarda farkındalar yani, borç aldığınızı belli etmeyin. Ya da uzun süre önce belli aralıklarla hesabınıza para yatırın derim. aradabir giriş-çıkış olsun hesabınızdan. Siteye önce üyelik, sonra mailinizden aktifleştirme yapmalısınız. Bana da gıcık gelmişti ama kolaymış aslında, tüm basamakları geçin online olarak paranızı yatırın ve randevu için saat alın. Hepsi aynı sitede.) başarılar. Gidince ne yapcam? bilmiyorum...:)

    YanıtlaSil
  56. Öncelikle, gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler..
    Sayenizde 1 haftadan beri yaşadığım vize evrakları karışıklığı tamamiyle giderilmiş oldu :)
    ingilizcesi kötü olan yada bilmeyenler için tam bir kılavuz görevi görüyor. Vizem çıkarsa, topladığım belgelerin örneklerini de (Devlet memuru/maaşlı çalışan) buradan sizlerle paylaşmak isterim..
    Yeminli tercümandan önce yazılması gereken türkçe mektup örneklerini internetten çok aradım ancak bulamadım, sizin belirttiğiniz bilgiler dahilinde kendim yazdım. Çünkü çalıştığım kurumun da, nasıl bir mektup yazılacağına dair bir fikri yok :)
    Söylediğim gibi vize olmumlu sonuçlanırsa, Yayınlanacak mektup örnekleri vize almak isteyen memurların çok işine yarayacaktır.
    Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..

    YanıtlaSil
  57. merhaba ahmet bey ;
    bız eşimle bayramda gıtmek ıcın ıngıltere vızesı basvurusu yaptık.eşim bankacı ve daha once bırden fazla schengen vizesi var.benımde sahsıma aıt fırmam var. tüm evraklarımızı tamamladık otel ve ucak rezervasyonlarımızıda yaptırdık .yazınızı okuynca banka hesabı kısmı aklmıza takıldı. benım iş için kullandıım banka hesabıma her ay duzenlı param gelmekte ve bu ay eşmle ortak olan paramızıda bu hesaba aktardık ..bu sorun olur mu ,?
    bırde bankadan hesap bılgılerı yazısı aldık ve basvuruyu yaptık fakat bu hesap kullandıgımız hesap oldugu ıcın para ihtıyacımı oldugu zaman buradan kullanıyoruz. bundan dolayı vızede sıkıntı yaşarmıyız .

    tşk

    YanıtlaSil
  58. Ahmet bey merhaba, faydalı ve ilgi duyulan bir blog hazırladığınız için teşekkür ederim. Keşke İngiletere vize müracaatından önce onca belgeyi hazırlamadan önce sizin blogunuzdan haberim olsaydı :) Şuan İngilteredeyim ve 6 aylık vize iznim var. Ancak başta vize için müracaat ederken kaç gün kalacağımı sorduklarında 11 gün demiştim. Aynı soruyu İngiltere' ye girişimde gümrük memuru da sordu yine 11 gün dedim. Daha sonra kendi isteğim üzerine ülkeyi beğendiğim için 80 gün daha kalmak istiyorum. Bununla ilgili bir sıkıntı olur mu? Vizem 6 aylık ama ben 11 gün demiştim. Tekrar ingiltere' ye gelirken onlara güvensizlik oluşturmuş olur muyum? Merak ediyorum. Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. İyi günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, ama daha once bir blog takipcim onceki vizesinde beyan ettigi sureden daha fazla kaldigi icin ikinci seferinde ret aldigini soylemisti. Sebep olarakta bunu gostermisler. Bir danismanlik firmasina sormanizi tavsiye ederim.

      Sil
  59. merhaba, öncelikle helal olsun allah razı olsun bu güzel bilgiler için.
    bu İngilizce evrak konusuna kafam takıldı. şirketin imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazetesi faaliyet belgesi, üniv diploması, araç ruhsatı, ev tapusu gibi resmi evrakların da mı İngilizce tercümesi isteniyor? yoksa sadece banka ve iş yeri referans mektubu ile İngilizce başvuru formundan mı bahsediliyor? bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  60. Ahmet Bey sayenizde tüm işlemlerimi evraklarımı kendi başıma yaptım cok teşekkür ederim.kız arkadaşımla birlikte başvurduk ona çıktı bana çıkmadı:) şimdi itiraz edip vize için yatırıdğım ücreti geri alabilirmiyim? ve nasıl bi yol izlemem gerekir? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) itiraz edebilirsiniz, ama ücreti geri alamazsınız.

      Sil
  61. merhaba ahmet bey öncelıkle size yardımlarını konusunda müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum bircok insan sizin kadar yardım sewer değil benim sorum şu olacak bn özel bi unıversitede oğrenciyim ve ingiltereye önce öğrenci vizesi almak istedim fakat bunun için orada bir kolej veya kurs gibi bir şeye kaydolmam gerektiğini öğrenince aile ziyareti vizesi almak istedim orada 2 abim yaşamakta ve ingiliz vatandaşı statusundeler ve onları ziyaret amacıyla bi vize basvurusunda bulunmak istiyorum amacım hem ziyaret hemde bölümüm gereği ingilizcemi en azından pratik olarak gunluk hayatta geliştirmem gerekiyor abimin bana yollayacığı davetiyede bana sponsor olacak ve bunun için nasıl bi davetiye hazırlaması gerekiyor ayrıca maddi durum olarak haliyle ona bağımlı kalacağım için bu vizede bi sorumudur cunku bnm banka hesabıma kucuk maliyetli giriş cıkıslar oluo bunun olumsuz bi etkisi olurmu bunun sadece onun sponsorluğu yeterlımıdır bu 2. sorum ve bn gazi antebe yakın ıkamet etmekteyim burada bi konsolosluk war sadece onunla belgeleri gondermem yeterlimidir herhangibi bi şirket olamadan bu 3. sorum bide bnm oğrenci belgem türkce diğer belgelrim gibi bunların tercumesi yeterlimi yoksa aslı ingilizce olması mı gerekiyor bıde öğrenci belgesi gibi şeylerin alınış tarihi (bnm elimde olan 3 aylık bi belgede) sorun cıkarırmı buda son sorumdu umarım cewaplarsınız aklım çok karısık ve zamanımda da dar bana yardımcı olursanız çoook teşekur ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah aşkına böyle uzun sorular yazmayın, okumaya üşeniyorum.

      Sil
  62. Merhaba, ne çok soru sorulmuş size böyle :)
    Ben de bir soru sorayım dedim.
    Yazınızı defalarca okudum ve gerçekten çok yararlı oldu. Sorum ise şu : aracı kurum ( danışmanlık ) olmadan basvuru yapabiliyormuyum. Online olanı deniyorum ama sanırım ben beceriksiz çıktım, yapamadim.bana bi yanıt versen de halletsem bu işi :)
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabiliyorsunuz, ben hiç danışmanlık şirketi kullanmıyorum, ama tecrübeniz yoksa riske atmanızı tavsiye etmem.

      Sil
  63. Merhaba Ahmet Bey,
    Faydalı yazınız için teşekkürler. Emeğinize sağlık.
    Benim iki sorum olacaktı.
    Birincisi eşim devlet memuru, bu durumda askerlik belgesi yine de gerekli midir?
    İkincisi ise 10 yaşındaki kızım için de vize başvurum olacak. Onun için okuldan alınacak öğrenci belgesi haricinde başka ek dökümana gerek var mıdır?
    Teşekkür eder iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. soru; (bence) gerek yok.
      2. soru; (bence) gerek yok.

      Sil
  64. merhaba öncelikle detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler..
    ağustosta eşimle birlikte 5 günlüğüne londrayı gezmeyi planlıyoruz, ikimizde kamu da çalışıyoruz, sorum şu çalıştığımızı gösteren belge vs gibi şeyleri kendimiz çevirsek olmuyor mu? yeminli tercüman şart mı acaba? ikimizinde az çok ingilizcesi var..
    şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  65. güzel bir şekilde hazırlanmış derli toplu bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar Ahmet Bey üniversite eğitimi için ingilterede bulunmaktayım. şuan ingilteredeyim temmuz'un 20si vizem bitmekte haziran ayı gibi oturum kartına başvurdum gelecek yılın kaydı bütüm evraklarım tamam olumlu cevapta geldi fakat 2 ağustosta beni mülakata çağırmaktalar , bu nedemek oluyor ? oturum iznimin çıkma olasılığı düşük mü

    YanıtlaSil
  67. Selam ahmet bey ben 199 2008 arası ilticali olarak ingilterede kaldim ve removal olarak türkiyeye gönderildim, vize alma sansım nedir? tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhan Bey Merhaba,
      Gönderildim dememiş olsanız, bunun yerine başvurumu çekerek kendim dönüş yaptım diye belirtmiş olsanız belki bir çıkış yolu bulunabilirdi ama bu şartlar altında vize alabileceğinizi söylemek tamamen umut tacirliği olur. Malesef şansınız yok. İyi günler dilerim...

      Sil
  68. Ahmet Bey Merhaba,
    8 haftalık bir dil kursu için İngiltere'ye gideceğim ve vize başvurumu 10 gün yaptım.. Bu konuda bana danışmanlık yapan kişi vize veren kuruluşun ilgili kursu arayıp ''...adlı öğrenciniz kurs ücretinin tamamını ödedi mi'' diye sormuş. Ancak bu durum bana çok mantıklı gelmedi. Çünkü online başvuru yaparken ''vize çıkmadan uçak bileti ve kurs ücretinin tamanını yatırmanıza gerek yoktur'' minvalinde bir cümle okuduğumu hatırlıyorum.
    Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da mantıklı gelmedi, normalde okuldan alacağınız kayıt belgesi yeterli olması lazım.

      Sil
  69. ahmet bey merhabalar. öncelikle özel bir durumda olduğumu belirtmek istiyorum. öğrenciyim. daha önce polonyadan 5 aylık vize almistim, 1 ay sonra elimde tekrar 5 aylik vize olacak. ingiltere başvurusunu türkiye'den mi yoksa polonya'dan mi yapayim (burdan yaparsam ucak biletim polonya üzerinden olacak) ? ve bahsettiğiniz belgelerin çevirim işlemlerini aldığımız kurumlara mı yaptırıyoruz, yoksa daha sonra bütün belgeler elimizdeyken yeminli bir tercümana mı yaptırıyoruz ? bu arada okul vize alabilmem için hibe yazisi verecek. o kağıtta her ay 250 euro yatırılacağı yazacak. o kağıtla beraber kişisel banka hesabımda 1000 euro ve babamın elinde iki ayrı hesap olmakla birlikte her ay aldığı 1000'er TL maaş ile birlikte 1 adet arabamız var. bu maddi kaynaklar yeterli midir ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba. Şu aralar yaz için ingiltereye gitmeyi planlıyordum o yüzden yazınız benim çok destekleyici oldu. Teşekkür ederim paylaştığınız için.
    Bu sene üniversiteden mezun oluyorum ve çalıştığım bir yer yok. Vize başvurusunda çok sorun olur mu bu? Bide ağustos için gidiş ve dönüş biletimi şimdiden alsam haziran-temmuz gibi vize başvurusuna gitsem? Dönüş biletini aldığım için vize alma olasılığım daha yüksek olabilir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni mezun olmanız ve bir işte çalışmamanız turist vizesi alacaksanız sorun olabilir, vermeyebilirler. Biletini erken almanı tavsiye etmem, faydası olmadığı gibi vizen çıkmazsa biletin de yanabilir.

      Sil
    2. Bana bu sebepten vermediler tekrar başvuracağım üstelik uçak biletim de yandı.. :(

      Sil
  71. merhaba,
    hesaba para yatırmayın demişsiniz reddedilebilir diye. benim hesabımda şu an 500 lira var. gelecek maaş yatana kadar bekleyemem vize başvurusu için.hesapta gözüken bu kadar az parayla bana vize vermeleri zor değil mi ?

    teşekkürler yazınız için bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil, çok zor ne yazık ki :( Bu para ile başvurmaktansa para yatırıp başvurmak daha az risk bence.

      Sil
  72. Ahmet Bey Merhaba,
    Eşim ve arkadaşlarımızla birlikte aralık ayı sonunda turist olarak İngiltere'ye gitmek istiyoruz. Fakat eşim uzun bir tedavi sürecinden yeni çıktı ve toplam 6 aydır raporluydu. 15 Ağustos'ta iş başı yaptı tekrar. Biz vizeye başvurana kadar 3 ay çalışmış olacak ondan öncesinde işinden ayrılmadı ama raporlu olduğu için maaş bodrosu, hesap ekstresi sıfırdı. ben çalışıyorum ve devlet memuruyum. Acaba eşimin bu durumu vize almamızı etkiler mi? 3 aylık maaş bodrosu hesap ekstresi yeterli olur mu? rapor süresince maaşını toplu halde SGK dan aldı ve vizeye başvururken o dekontlarıda koyalım mı? Bide evli olsak bile her ikimizin hesabında da ayrı ayrı toplu para olmalı mı? yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  73. eğer seyehat ıle ılgılı tum masraflarımı yanımda gelecek olan sevgılım karsılayacak ise onunla ilgili vize basvurusunda hani belgeleri sunmalıyım? son 3 aylık hesap hareketleri, sahip olduğu ingiltere vize izni dışında?

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabım geciktiği için kusura bakmayın, Türkiye dönüş telaşesinden hiçbir soruya cevap yazamadım. Siz şu an Londra'da olduğunuz için sorularınızın cevabını almış olmalısınız. Onun için ekstra cevap yazmayacağım. Selamlar.

      Sil
  75. İyi günler Ahmet Bey,
    Ben İngiltere'de 15 günlük bir kursa katılmak için vize aldım. C Student visa, number of entries: MULT yazıyor. Kurs bittikten bir kaç ay sonra gezmek amaçlı tekrar İngiltere'ye gitmek istiyorum. 6 ay dolmadan tekrar giriş yapabilir miyim? Bir de bu vize ile Edinburgh'u da ziyaret edebilir miyim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba İng. Ticari vize için davet mektubu mail yoluyla gelse problem olur mu posta yoluyla gelmesi mi gerekli bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fax olduğuna göre taranarak gönderilen mail de sorun olmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  77. selam ahmet bey. lise son sınıf ogrencisiyim.ahmet bey size bir sorum olacak.okulumu bitirdikten sonra ilk olarak ıngiltere ye ziyaretci öğrenci olarak gitmeyi dusunuyorum. ardından da ingiltereye yerlesmeyi planliyorum. sizce ilk öğrenci olarak gitmem oturum vizesinin verilmesini kolaylaştırır mı ? Kolaylaştırabilecek seyler neler ? Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  78. daha önce 1 yıl londrada kaldım. öğrenci olarak.

    şimdi memurum ve tekrar gezmek için gitmek iki kişi gitmek istiyoruz.

    daha önce ki vizem pasaportta duruyor.

    yeniden başvuru yaptığımda bu bir avantaj olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki olur. Ama destekleyici olarak.. Sunduğunuz belgeler daha önemli.

      Sil
  79. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba Ahmet bey
    almanyada yasiyorum ve süresiz oturum hakkina sahibim bunun bana herhangi bir avantaji olur mu? yinede vize almam gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizesiz girmek için vatandaşlığınızın olması gerekir. Oturum yetmez.

      Sil
  81. Ahmet bey merhaba,
    Öncelikle bilgiler harika; çok teşekkür ederim. Size direk ulaşabileceğim bir adres var mı, sadece tek soru soracağım. Şimdiden belirtiyorum vereceğiniz cevap ile ilgili tüm sorumluluk bana aittir

    Teşekkür ederim
    Tubadeger@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilerim mail yolu ile soru cevaplamıyorum.

      Sil
  82. Merhaba Ahmet Bey. Şimdi benim şöyle bir sorum var, Almanya'da erasmus öğrencisiyim ve bir yıllık schengen vizem ve yeşil pasaportum var. Burdan başvurursam ne gibi işlemler gerekir ve schengen vizem bu İngiltere vizesini almama ne gibi bir katkı sağlar? Çok teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne gibi işlemler gerektiğini bilmiyorum. Muhtemelen bulunduğun şehirdeki konsolosluğa gitmen gerekebilir diye düşünüyorum. (veya gerekmez:) sen en iyisi uk home office sayfasına bir bak.

      Sil
  83. Merhaba Ahmet bey, ben 2 yıl içinde geçerli 6 aylık turist vizesi almış bulunuyorum. Vizeyi alırken aklımda yoktu ama şimdi orda 6 aylık bir dil kursuna gitmeyi düşünüyorum.Sahibi Türk olan bir dil okulu bulursan yardımcı olabilir demişti bi arkadaşım. Ne dersiniz, mümkün müdür, mümkünse önerebileceğiniz bir yer var mıdır? teşekkürler
    galloponmusic@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye öyle demiş arkadaşınız; sahibi Türk olan bir dil okuludan gayri resmi kurs alabilirsiniz diye. Böyle birşey çok zor ama mümkün, bu biraz da özel derse girer. Kurs sonucunda resmi bir sertifika alamayabilirsiniz. Bu konuda bir öneri de bulunmam ise zor. Öyle bildiğim bir yer yok ne yazık ki :(

      Sil
  84. Merhabalar Ahmet Bey, Ben Polonya da yasiyorum gecen yil buraya ogrenci olarak geldim schengen vizesi ile bu yaz basinda da oturum karti aldim.Sorum : Ingiltere ye turist olarak gitmem icin nasil bi yol izlemem gerekiyor daha onceki mesajlarinizda bahsettiginiz general visitor mu yoksa diger avrupa ulkelerinde oturum karti sahibi olanlar icin farkli prosedurler mi var ?
    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir prosedür yok ne yazık ki. General Visitora başvuracaksınız.

      Sil
  85. Ahmet bey merhabalar öncelikle bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim.
    Ukrayna'da 2. sınıf öğrencisiyim.
    2 haftalığına İngiltere'ye turist olarak gitmek istiyorum ben ve sponsorum belgeleri hazırlamaya başladık.
    Sponsorum kız arkadaşımın babası. Sponsorumun orda bir şirketi var. Ve benim ile çalışmak istediğini söylüyor.
    Bu iki haftalık süre içerisinde şirkete ve çalışma şartlarına bakıcam ve eğer beğenirsem orda bende çalışmak istiycem.
    Sorum şudur : turist vizesi ile gittiğim bir ülkede eğer bir şirkette iş bulursam vize türümü turist vizesinden çalışma vizesi haline dönüştürebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  86. Iyi gunler shmet bey ben vize icin isverenden izin almasina aldim mektubuda yazdirdim ama is veren izinli oldudugum dure icinde sigortan odenmeyecek diyor acaba bu dorun olusturur nu bide seyehat sigortasi yaptirmamiz gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Ahmet Bey, daha öncesinden yani yakın tarih diyebiliriz öğrenci olarak schengen ve ingiltere vizelerim mevcut. Ocak ayı için de ingiltere'de bulunan ve ingiliz olan erkek arkadaşımı ziyaret için turist vizesi çıkarttıracağım. Ben şuan yükseklisans öğrencisiyim. Erkek arkadaşım bana davetiye gönderecek tabiiki fakat şuan onun ev kira kontratı yok, kira sözleşmesi bitince evsahibi ile anlaşmışlar ve şuan kontratı olmadan kiralık olduğu evinde yaşıyor ve ben o evi adres olarak göstermeyi planlıyordum. Yalnız faturaları onun adına ve o adrese geliyormuş. Bu konuda ne yapabilirim, annesinin veya bi arkadaşının ev adresini göstersem ama davetiyeyi o göndermiş olsa bir sıkıntı olur mu yoksa davetiye gönderen kişiye mi ait olmak zorunda kira kontratı? Ve diğer tüm belgelerle davetiye yani bütün belgeler sadece bir kişi adına mı olmalı? Benim de yani ailemin de malvarlığı gibi ekonomi açısından birşeyler kanıtlamak zorunda mıyım? Banka da bana ait toplu bir paraya gerek var mı ? Ve Ahmet Bey sizce bu şartlarda vize çıkmama ihtimalim olur mu yani şansım ne ölçüde acaba??? Benim bir öğrenci olarak davetiye ile turist vizesi alma konusunda hiçbir fikrim yok lütfen bana acil bişekilde birazcık detaylı bir bilgilendirme yapabilir misiniz? Çok teşekkür ediyorum şimdiden...

    YanıtlaSil
  88. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  89. Merhaba şu anda visa4uk sayfasından formu dolduruyorum her şey tamamlandı tüm bilgileri yazdım fakat Please complete the following section:
    Passport and Travel Information

    bu yazı karşıma çıkıyor.Konaklayacağım yerin posta kodu nu yazıp buluyorum seçiyorum da ama olmuyo.Yardım edebilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  90. Öncelikle ahmet abi yaptığınız bilgi paylaşımından sizlere saygılarımı sevgilerimi arz ederim..
    Hayalım olan ingiltereye bu sene başvuracağım

    --Davetiye yollayan kişinin (amcamın) restaurantı var vatandaşlığı var ve bir ingilizle evli 2 yıldırda restaurantı faaliyette
    --ben ise öğrenciyim tapularımız amcamızda üstümüze tapu yok suan
    --yazlık bir restaurantımız var 7 ay faaliyetli
    --banka hesabında 7 bin tl para bulunmakta (4.5 aydır)
    --ve 17.04.1997 doğumluyum child visitoramı başvurmam lazım ve vize alma şansım nedir sizce teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Doğukan Şaşma,
      Üzülerek söylüyorum ki sadece bu şartlar dikkate alınarak yapılacak bir başvuru çok çok yüksek bir ihtimalle vize reddiyle sonuçlanacaktır. Bu şartlarda başvurup pasaportunuza vize reddi almak sonraki başvurularınız için de olumsuz bir tablo çizeceğinden şimdilik bu başvurunuzu ertelemeniz ya da şartlarınızı daha olumlu halde gösterecek bir portre üzerinde durarak başvurunuzu yapmak daha yerinde olacak gibi görünüyor. Hoşçakalın...

      Sil
  91. merhaba ben ingilteereye gitmek istiyorum.dayım yaklasık 30 senedir orada.bana davetiye gönderirse vize alıp gidebilirmiyim.o davetiye nasıl alınıyor bir örnek gösterirmisiniz lütfenn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yazıda davetiye örneği var.

      Sil
    2. merhaba ben sorumda erkek arkadasimi ziyaret edecegim bana nasil bir davetiye yazabilir.ben almanyada yasiyorum kendisi ingilterede

      Sil
  92. Ahmet Bey Merhaba,

    Mart 2015'e kadar öğrenci vizem var, ancak iş koşullarındaki değişiklikten dolayı 2015 sonuna kaldı. Eğitim vizesi ile 10 günlük bir seyahatim olabilir mi?

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  93. merhaba Ahmet bey öncelikle size yardımlarını konusunda müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum birçok insan sizin kadar yardım sever değil...
    paylaşımınız sayesinde İngiltere vizesini almış bulunmaktayım.doğumumu bir ay varken vizem bitiyor ama ben doğumu İngiltere de yapmak istiyorum İngiliz vatandaşı olsun diye nasıl bir yol haritası oluşturabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngiliz vatandaşı olmadığınız sürece doğumu İngiltere'de yapmak çocuğunuzu İngiliz vatandaşı yapmıyor ne yazık ki. İngiltere bu konuda Amerikadan farklı. Benim bilgim bu yönde, isterseniz bir avukattan profesyonel bilgi de alın. Bu arada tebrik ederim :)

      Sil
  94. merhaba ahmet bey teleperformance şirketi hakkındakı yorumlarınız nedir vede kendim yerleşim vize başvurusu yapmak ıstersem nerden başlamam gerekir tşk

    YanıtlaSil
  95. merhaba ahmet bey benim bir sorum olacakti bir haftaligina ingiltereye erkek arkadasimin yanina gitmek istiyorum almanyada yasiyorum süresiz oturum hakkim var bana nasil bir davetiye yazmak zorunda bir bilginiz varmi acaba simdiden cok tesekürler

    YanıtlaSil
  96. merhaba ahmet bey oncelikle cok tesekurler yardimci oldugunuz icin benim bir ricam olacak cocuklarimla ailem ingilterede yasiyorlar kendileri cek cumhiriyeti vatandasi ben turk vatandasi oldugum icin vize vermediler cek oturumum oldugu halde bir kere bas vurdum ret geldi .bir zahmet ne yapmam gerekir vize almak icin bilgilerin icin simdiden tesekurler...........

    YanıtlaSil
  97. Meraba ahmet bey bu paylasiminiz icin tesekurler . ben daha once bit red aldim ogrenci vise basvurusunda. ve. birakmistitim ingilteryi ama kuzenim. sizin bu anlattiginie sekilde. vize aldi ve bende denemek istiyorum tekrar ,bebim ingilterede 2abim. var ama davetiye gonderemez. baska bit kisi gonderse olur mu

    YanıtlaSil
  98. Merhaba ahmet bey benim esim ingiltereye vize alip orta kacak yasamayi planliyo.bi kiz arkadas edinmis ve maddi olanaklari yok.daha once almanyaya pasaport almisti fakat vize verilmedi.bu konuda ne yapabilirim yardimci olurmusunuz.ingiltere konsolosluguna sikayet etsem vize almasini engelleyebilirmiyim.tesekurler yardimci olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  99. Merhaba Ahmet Bey , Üniversite hazırlık ögrencisiyim 2-3 aylıgına İngiltere ye gitmek istiyorum hem dilimi geliştirmek hem de teyzelerimi ziyaret etmek adına. Ancak ailemin hesabında 5 bin civarı bir para yok basvursam kabul edilir mi ? Şimdiden cok tesekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  100. Merhaba Ahmet bey ben üniversite öğrencisiyim ve bir haftalık bi ingiltere tatili planlıyorum kendi hesabımda yeterli para yok fakat elimde var hepsini yatırsam inandırıcı olur mu durumu nasıl açıklayabilirim bir de türkiyeden sponsor olacak kişinin anne-baba veya akraba olması zorunlu mu yani başka birinin hesabını teminat göstererek gitmek mümkün mü yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  101. Merhaba Ahmet Bey, benim nişanlım İngiliz vatandaşı ve önümüzdeki ay evleneceğiz fakat Türkiye'de yaşayacağız buna rağmen oturma izni alabilir miyim? yada uzun süreli turist vizesi alabilir miyim? benim derdim fırsat buldukça eşimin ailesini ingilterede ziyaret edip geri gelmek.

    YanıtlaSil
  102. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  103. Merhabalar,
    Yuksek lisans ogrencisiyim ve 4 gun surecek bir kongrede poster sunumum var. Hangi vizeye basvurmam daha uygun olacaktir?
    Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  104. Yukarıdaki sorular hakkında bir bilgim ve fikrim olmadığı için -yanlış yönlendirmemek için- cevap yazmıyorum.
    Ahmet Kahya (blog sahibi)

    YanıtlaSil
  105. Ahmet bey merhaba,
    Ben üniversite mezunuyum suan sezonluk bir iste çalışıyorum kasimda bitecek. kuzenim ingiltere de yaşıyorum oturumunu yeni aldi.bende basta dil kursu icin gitmek istiyordum ama hesapta belli miktarda para gostermem gerektigini soylediler. ben maas bordrom ile ve davetiye ile turst vizesine basvurdugum zaman sayet vize cikarsa orada ogrenci vizesine çevirme imkanim varmidir egitim alabilir miyim? Tesekkur ederim simdiden

    YanıtlaSil
  106. Ahmet bey merhaba, öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkürler. Ben kız arkadaşım ile birlikte İngiltere vizesine başvuracağım. Benim başvurumda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ancak kız arkadaşım üniversite mezunu olmasına rağmen herhangi bir işte çalışmıyor. Ayrıca bankada gösterebileceği herhangi bir nakit bulunmuyor. Onun vize başvurusunda sıkıntı olma olasılığını merak etmekteyim. Ayrıca vize görüşmesi sırasında önerebileceğiniz ipuçları var mıdır? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  107. Turistik vize için mektup yazmak gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  108. merhaba ahmet bey, ben ingiltereye arkadaşımın yanına gideceğim bana davet mektubu göndermek istiyor fakat bir bilgimiz yok bu konuda nereye gönderiyor orada ki türk konsolosluğuna mı buraya mı yoksa direkt bana mı ve noter onayı gerekiyor mu aydınlatırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  109. Ahmet Bey Merhaba;
    Gidecek kişi çalışıyor olsa bile, sponsorluk desteği 1. derece akrabası(baba) tarafından karşılanabilir mi? Bu durumda sponsor kişinin banka hesap dökümanlarının ingilizce olarak sağlanması yeterli olur mu?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  110. Merhaba Ahmet Bey
    Ben 19 yaşındayım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Yaz tatilinde ingilterede yaşayan abimin yanına gideceğim. Bir sürü site gezdim ve belgeler konusunda çok kafam karıştı. Bana net bir şey söyleyebilir misiniz? :(

    YanıtlaSil
  111. Merhaba ahmet bey ben öğrenciyim geçen yaz ve bu yaz tatillerinde ingilterede dil eğitimi almak için ajenta danışman aracılığıyla vize başvurusunda bulundum ikisindede ret kararı verdiler sizin yazınızı okuduktan sonra başvuru aşaması ile karşılaştırdım babam emekli aylık 900tl maaş alıyor buna ek olarak babam ve annemin üstüne kayıtlı tapular ve bunların kira geliri sözleşmelerini gösterdim aylık taplam kira geliri 3500tl sponsor olarakta kuzenimi ( memur) gösterdim banka hesaplarında iki ayrı banka birinde 8 bin tl diğerinde 4 bin tl bunda sizin yazınızı okuduktan sonra eksiliğimin farkına vardım 1aylık hesap hareketi ve başvurudan önce dahi hesaba ekleme yapıyordum 8 binlik hesabım yaklaşık olarak hep aynı ekstra olarakta başvurudan 1,5 ay önce döviz hesabı açtırıp bu hesabada 2bin sterlin bulunuyordu bir önceki ret kararındada ekonomiyi göstermişlerdi şimdide aynı ve farlı sebeplerden ret kararı verdiler tekrar başvuruda bulunmak istiyorum dil okulu için ret kararı verilmiş pasaportumla başvuruda bulunsam olumsuz etkisi olurmu kararsızım (ben önceden uçak biletimi de almıştım ucuz diye ingiltereye başvuru zamanı dönüş biletini de alsam başvuru evrakları arasına bıraksan etkisi olurmu) irlandayıda düşünüyorum olabilirmi başvuru konusunda kararsızım diğer evraklar anlattıklarınıza uygun görüşünüz önemli benim için.

    YanıtlaSil
  112. meraba Ahmet abi bir sorum olcaktı
    Ben şimdi Amerikan j1 vize aldım ve yolda giderken londrada 15 saaat gibi duraklama var ben bu durumda londraya giriş yapabilirmiyim yanı Amerikan vize ile yada pek mumkın degilmi:
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  113. Merhaba,
    Bir çok iş yerinde olduğu gibi maaşım asgari ücret üzerinden gösteriliyor ama aslında asgari ücret değil. Maaş bordrosu + gerçek maaşı gösteren antetli kağıda basılmış şirket yazısını kabul ederler mi, bu konuda bilginiz var mı?

    Bir de booking.com üzerinden rezervasyon yaptırdım, rezervasyon bilgileri Türkçe. Bunlarında çevrilmesi gerekir mi?

    Yanıtınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  114. Merhaba Ahmet Bey,
    Ben 2010 yılında ingiltere Konsolosluğu öğrenci vizesi başvurusu yaptım fakat red cevabı aldım. 2015 agustos ayı gibi 4 günlük Londra tür paketi almayi dusunuyorum, daha önce öğrenci vizesi reddi turist vizesi başvurusunda sorun cikartirmi ? Red almanın üzerinden 5 yıl geçti köklü bir firmada 2 yıldır çalışıyorum , hesabıma masraflari yetecek miktarda param da var, tek düşüncem daha önceki red sorun yaratır yaratmaz buna emin olamıyorum. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim.

    YanıtlaSil
  115. selam Ahmet bey.. ben 2005 ve 2011 arasi londrada 6.5 yil yasadim..ogrenci olarak ciktim sonra calisma visam oldu ama oturumu almadan tr ye dondum.. ve burda cok isler denedim basali olamadim .. bankalarlada aram iyi degil icraligim.. cikma sansim olabilirmi ?

    YanıtlaSil
  116. Merhaba ahmet bey,
    Bu yaz ingiltereye ziyaretçi vizesine başvurdum. Babamın hesapları çok aktif ama içinde para yok. Sürekli para akışı var. Annemin birikim hesabında 5000 tl var. Babamın bir hesabında da 4500 gibi bir miktar var. Döndüğümde çalışacağıma dair kaşeli bir yazı aldım ancak son sınıf öğrencisiyim. Sizce onay alır mıyım

    YanıtlaSil
  117. Ahmet bey merhaba,
    Geçen sene ingiltereye turist vizesi için başvurdum ama red aldım....red sebebi,sizin yapmayın dediğiniz fakat aracı kurumun 'hayır yapmalısın' dediği için yaptığım hataydı.....(sizi dinleliydim)

    Bu sene tekrar başvuracağım.size sorum,bildiğiniz,güvenilir bi aracı kurum var mı? Tekrar hata yapmak istemiyorum :(
    Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  118. Iyi gunler Ahmet bey,
    Kiz kardesim Londaya beni ziyarete gelecekti, red verdiler. Sebebi benim hamilelik belgelim yokmus birde isyerinden mektup yoktu. Biz tekrar bu belgelri hazirlarsak basvurabilirmiyiz? birde, Tekrar basvuru yapip, tekrar ucret odemesi gerekiyor mu? itiraz etme hakki varmi bu belgeleri ekliyerek? Cunku anlamsiz geliyor tekrar para odemek.
    Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  119. Ahmet Bey merhaba
    İngiltere de dil eğitimi alan arkadaşımı(4 aylık dil okulu 6 aylık vizesi var) dönüşünün son haftasında ziyaret edip beraber dönüş yapmayı düşünüyorum. Bana davetiye gönderebilir mi? Üniversite son sınıf öğrencisiyim? Babam Türkiye den bana sponsor olabilir mi? Vize almam zor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davet edecek kişinin oradan geliri olması lazım, öğrenci arkadaşınız olamaz.(şahsi düşüncem). Babanız size sponsor olabilir. Belgelerinizi tam sunabilirseniz vize almanızda bir problem olmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  120. Ahmet Bey Merhaba,

    Az önce de yazdım ama sanırım yayınlama konusunda sorun oldu.
    Bende sizin bu sitenizdeki anlatımınızı harfiyen uygulayarak geçen yaz İngiltere vizemi alıp abilerimi ziyaret etme 15 gün tatil yapma fısratı yakaladım. teşekkür ederim allah razı olsun.

    hemde bu başvuruyu danışmanlara gereksiz paralar ödemeden kendim yaptım, randevumu alıp evraklarımı teslim ettim 2 hafta sonra gidip iade aldım vize ile beraber.

    İngiltere vizemi almamda önceki yıl almanya ya gitmiş olmamın da etkisi vardır.
    şimdi pasaportumda bir de İngiltere vizesinin olması bundan sonraki vize başvurularımda çok avantaj olacağı düşüncesindeyim.

    çalıştığım firmadan masak evrak, referans yazısı vs nizami bir şekilde temin edebiliyorum. sağolsunlar bu konuda bana çok yardımcı olunuyor. askerlik belgesi banka hesap bilgi ve belgeleri vs de de sorunum olmuyor. yani tekrar vize başvurusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

    şimdi sizden destek isteyeceğim konu şu; ben bu sefer de yine ingiltereye dil eğitimi almak için gitmek istiyorum. bu 6 ay da olabilir 1 yıl da ... nasıl bir vize türüne başvuru yapmam gerektiğini bilmiyorum ve bir de vize verilse bile bunun süresi sizce ne olabilir? geçen yıl genel vize başvurumda 6 aylık almıştım. kimisi ikinciye alınırsa minimum 2 yıl diyor doğru olabilir mi?

    görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Peşinen teşekkürlerimle hayırlı günler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenci vizesine başvuracaksınız, vize süresi okul sürenizle orantılı olarak minimum 6 ay olur. ama önemli olan vize süresinden ziyade ne kadar kalacağınızı beyan edeceğinizdir. (bunu vize başvurusu esnasında söylüyorsunuz) beyan ettiğiniz süreden daha fazla kalırsanız ilerideki vize başvurularında bu size ret sebebi olarak geri dönebilir.

      Sil
  121. Merhaba Ahmet bey,
    Ben ingiltere Northampton'da vatandaş olan amcamın yanına turist olarak gitmek istiyorum.Davetiye gönderip tüm masraflarımı karşılayacak.Yukarıda belirtilen evrakların tümü mevcut.Üzerime tapuda var.Banka gelir giderler yeterli seviyede.Ama pasaportumu yeni çıkarıyorum.Aöf'de öğrenciyim.Medipol mega'da çalışıyorum.Sizce vize verme ihtimalleri nedir? Ve verirlerse 6 ay orda kalabilirmiyim ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vize alıp almama konusunda bir fikrim yok, ama ne kadar süre için vize istiyorsanız o kadar sure kalın.

      Sil
  122. Merhaba,
    Geçen sene ingiltere turist vize başvuruma red geldi çünkü sizin yapmayın dediğiniz ama aracı kurumun yapmalısın dediği hatadan dolayı :( sizi dinlemeliydim......bu sene tekrar başvuracağım !
    Sorum ise şu,sizin bildiğiniz güvendiğiniz bi aracı kurum varmı (izmir bana en yakın yer),tekrar red almak istemiyorum :)
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  123. Kendimi bu konuda iyi bir otorite olarak görmüyorum, siz yine de tedbirli davranın. Vize için bildiğim bir aracı kurum yok ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  124. Merhaba Ahmet Bey,

    Ben İngiltere'de bulunan erkek arkadaşımı ve ailesini ziyaret etmek amaçlı vize başvurusunda bulunmak istiyorum. Yalnız kafamı karıştıran bir unsur var.
    Erkek arkadasim seyahat masraflarimi, konaklama yeme içme vs hepsini karsilayacak.Bugün bir danışmanlik firmasina mail attım. Sponsorunuz Türkiyede olmak zorundadir dediler. Benim 3 yildir kullandigim bir mevduat hesabim var ve öğrenci oldugum icin surekli para giris cikisi oluyor.
    Erkek arkadaşim veya babam seyahat masraflari icin belirli bir miktar para yatirsa konsolosluk icin dikkat cekecek bir unsur olur mu?
    onun disinda schengen vizesi almış olmam Uk vizesi surecini hizlandirir mi?
    Teşekkürler
    Aylin

    YanıtlaSil
  125. Merhaba Ahmet Bey,

    Ben universite 4.siniftayim. İngilterede yasayan ve Ingiliz erkek arkadasimi ve ailesini ziyaret etmek icin Ingiltereye gitmek istiyorum. Bu dönemin basinda 6 ay Erasmus ile yurtdisinda bulundum yani Schengen vizesi aldim.
    Erkek arkadasim tüm masraflarimi karsilayacak. Yalniz bugün bir danışmanlik sirketine mail atip erkek arkadasimin bana vize icin sponsor olup olamayacagini sordum. Sponsorunuz Turkiyede olmak zorundadir dedi. Benim 3 yildir kullandigim mevduat hesabim var. Şehir disinda ogrenci oldugum icin aylik 1000-1500 lira arasi hesabima para giris cikisi oluyor. Erkek arkadasim hesabima seyahat masraflari icin para gonderse hesap dokumlerinde konsoloslukta sorun teskil eder mi?
    Annemin ve babamin kendilerine ait evleri var. Yalniz hesaplarindaki birikimlerinden haberim yok. Babam suan emekli.
    Alternatif olarak baska neler yapilabilir ?
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  126. Teşekkür ederim....inşallah bu seferde red almam,çünkü bi daha denemeyi düşünmüyorum.....
    Ayrıca bu konuda yeterince otoritersiniz,bilgileriniz çok faydalı...alçakgönüllü olmaya gerek yok :)

    YanıtlaSil
  127. Ahmet Bey Merhaba,
    Esim doktora donemi arastirmasi icin bir bursla 6 ayligina ingiltereye gidecek. Ben de 1 hafta boyunca alismasi icin yaninda kalacagim. Bu noktada bazi sorularimiz var. Oncelikle esimin bursu vize basvurusu sirasinda daha hesaba aktarilmamis olacak. Bu bir problem olusturur mu. Su asamada akademisyen bireyleriz. Hesaplarimiza belli miktarlarda devamli olarak para giris cikislari oluyor. Ancak yuklu paralar olmuyor tabi. biz vize sureci oncesi 8k kadar eklesek mesela hesaplara. 1 ay kadar onceden. bu problem olusturur mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi vize türünü alacağınızı bilmediğim için yaptığım yorum yanlış olabilir. Ama eğer eşinizin sponsoru devlet ise bursun yatıp yapmamasının bir önemi yok. Size verilen sponsorluk numarası aynı işi görür. Sizin için ise eşinizin size veya kendi kendinize sponsor olmanız lazım. Bunun için hesapta para göstermeniz lazım. Hesabınızda görünecek parayı mümkünse 6 ay önceden (değilse en az 3 ay önceden) hesabınızda yatırmanız gerekiyor. Vize başvurularında istedikleri şartlar değişmediyse 3 ay öncesine kadar hesap hareketlerini istiyorlar. Buna göre son yazdığınız olmaz. Siz en iyisi hangi vize türüne başvuracağınızı öğrenip şartlarını resmi siteden iyice bir okuyun. Belki hesabınızdaki mevcut para size yetiyordur.

      Sil
  128. Merhaba Ahmet Bey, sizin de sitenizdeki linkde yer aldığı üzere www.gov.uk sitesinde turist vizesi için çok fazla evrak istenmiyor ama nedense gerek diğer forumlarda gerekse danışmanlık şirketlerinin sitesinde tonla evrak var. Benim kafama takılan 2 husus var, biri uçak rezervasyonu neden söz konusu sitede "özellikle istenmedikçe verilmemesi gereken evraklar" bölümünde yer alıyor? Ben o zaman bırakın uçak biletini almayı, rezervasyon bile yapmayayım mı? Diğer konu ise ben parasını evde biriktiren bir insanım, dolayısıyla banka hesabımda para yok. Benim yıllardır evde duran paramı bankaya yatirsam bu paranın kaç yıl önceki kaynağını nasıl açıklayabilirim? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biletinizi alabilirsiniz ama bunu beyan etmenize gerek yok. Niye vermeyin diyorlar; yani biletinizin olması vize almanız için bir sebep değil, bilet alırsanız ve biz vize vermezsek biletiniz (veya rezervasyonunuz) yanar demeye getiriyorlar. Siz risk alıp biletinizi erken alabilirsiniz, bu size kalmış. İstenilen şartlar değişmediyse son üç aya kadar olan para hareketlerini istiyorlar, bu şarta uygun şekilde para bulundurulursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama yine de profesyonel yardım almakta fayda var bu konuda.

      Sil
  129. Merhaba Ahmet Bey,
    Tübitak bursu ile 1 yıl kuzey İrlanda da araştırmacı olarak kalacağım. Ekim başında gitmeyi planlıyorum. Gerekli belgeler elime ulaştığında hemen vize için başvuru yapacağım. Dikkat etmem gereken hususlar konusunda bilgi verir misiniz?
    Diğer sormak istediğin bir husus eşimle ilgili. Eşim ilk gidişte benimle gitmeyecek fakat sonrasında kısa süre için ziyaretime gelecek. Onun için şimdiden bir başvuruya gerek var mıdır ve onun başvurusu için dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam her vize türünün özel durumu olduğu için bu konuda bilgi vermem zor. Ama yazılarımda genel olarak verdiğim bilgilerden fikir sahibi olabilirsiniz. Bir de sizin alacağınız vize türü bizimkine benziyor olabilir (tier 5) bu nedenle benim öğretmenlere özel yazdığım vize yazılarını da inceleyin. Eşiniz eğer yanınıza turist olarak gelecekse şimdiden özel bir işlem yapmanıza gerek yok. Ama yanınızda kalacak şekilde dependant(bağımlı) vizesi alacaksanız şimdiden birlikte almanızda fayda var. Sonra eşinizin tek başına uğraşması zor olur.

      Sil
  130. Yeşil pasaportumuz var ingilterede geçerli değil tabiki ama vize başvurusunda yeşil pasaportlu olmamızda göz önüne alınırmı olumlu biçimde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydası olur diye düşünüyorum. Ama siz yine de diğer evraklarınızı eksiksiz hazırlayın.

      Sil
    2. Cevabınız için Teşekkürler, Seneye mayıs ayında 1 aylık dil kursuna gidicem londraya, Annemde yanımda gelicek ben öğrenci vizesi alıcam annemde turistik vize için başvurcak büyük ihtimal, Biz şimdiye kadar sadece parise gittik pasaportta gözüküyor, Acaba vizede olumlu etki olurmu diye Bulgaristan ve romanyaya felende gitsek olumlu olurmu,

      Sil
  131. Merhaba

    Dogum nedeni ile annemi yanima davet etmek istiyorum. Tek sikintim bir yatak odali flat da yasiyorum ve kiraciyim. Sizce kalacak yer olarak burayi gostersem bir sikinti olur mu ?

    Tesekkurler..

    YanıtlaSil
  132. Merhaba ahmet bey , benim kiz arkadasim var has ingiliz :), eylul sonunda gelicek diyarbakira kalacak bende biraz ,bende eylulde bi ise girip ocakta iki haftaligina ingiltereye benim kizin yanina gitmeyi dusunuyorum profesyonel futbolcuyum,oraya gidip bazi takimlarda futbolu denemek istiyorum malum bizim ulkede bu isler torpille oluyor .. Bu kiz 20ysinda veteriner ,annesi babasi ve kiz üçü birden bana davetiye yollamak istiyorlar oyle olur mu?ve belgelerin %70ini kiz ayarlasa olur mu?

    YanıtlaSil
  133. Merhaba Ahmet Bey,

    yeşil pasaportum olmasına rağmen hiç yurtdışına çıkamadım şimdi sigortalı olarak çalıştığım için iptal oldu. Şu an 10 yıllık husisi pasaportum var. Geçenlerde belçika için vize başvuru merkezine gitmeden tek başıma turistik vize başvurusu yaptım bütün evraklarım olmasına rağmen galiba sponsor göstermeyip sadece kendi banka hesabımı gösterdiğim için reddedildi. Şimdi ingiltere için 10 günlük turistik vize çıkartmak istiyorum. İngiltere vizesi için izlemem gereken yol nedir ve bu belçika vizesi için gelen red cevabı beni ne kadar etkiler.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  134. Merhaba Ahmet Bey,
    Sorum pasaport ve vize basvurusu icin kullanilacak biyometrik fotograflarin ebatlari hakkinda.
    E-pasaport sitesine gore pasaport basvurusunda fotograf 50mmx60mm olmali diyor.
    Vize icin 35mmx45mm olmali diyor.
    Iki farkli ebatta mi fotograf cekilmeliyim?
    Tesekkurler
    Saygilar

    YanıtlaSil
  135. Ahmet bey merhaba;

    Annem 2 yıllık turist vizesi alacak. Gelip İngiltere'de benim yanımda kalacak. Ancak 180 gun kalma süresi varmış. Bu 180 gunu asarsak girip çıkmada sorun cıkar mı? Bu sureler çok kontrol ediıliyor mu?

    Cevabınız için tesekkurler

    Demir

    YanıtlaSil
  136. Merhabalar. Turist vizesi için başvuracağım ve İngiltere vatandaşı bir arkadaşımı ve teyzemi (EU pasaportlu, İng yaşıyor ama İsviçre vat) ziyaret edeceğim. (14 günlük bir tatil) Formda kafamı karıştıran şey, turist ve visiting friends kutularının ayrı oluşu. Anladığım benim visiting friends'i işaretleyip ikisinden de davetiye mektubu istemem gerektiği. Doğru mudur?

    İkincisi, beni maddi açıdan destekleyen annem. Ebeveyn sponsorluğu yeterli midir? Bu konudaki tavsiyeniz ne olur.

    2 defa Amerika giriş çıkışım var. (2013-1014) Avantajı var mı?

    Çağla

    YanıtlaSil
  137. Mükemmel bir yazı ...Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  138. Ahmet Bey Merhaba..
    ingiltereye son on yil icinde 5 kere vize almisligim var.Tekrar gitmeyi planliyorum ama bu sefer 2 yillik vizeye basvurmak istiyorum.orda yasayan arkadaslarim beni davet edicek ki daha oncede onlarin davetiyle gittim.bu vizeler : aupair vizesi, turist digeri ziyaretci ogrenci vizesi..rehber olarak avusturalyali bir acentayla calisiyorum ama sezonluk anlasma yapiyoruz.isyeri gerekli tum evraklari verecek..benim sorum 2 yillik turist vizesi alma sansim var mi? gerekcemse surekli ingiltereyi ziyaret ettigim ve meslegimden kaynakli vize basvurusu icin gerekli zamani herzaman olusturamam ?
    simdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin..

    YanıtlaSil
  139. Merhaba.ingiltereye 2 yillik vize basvurusunda bulunmak istiyorum.turist rehberiyim ve son on yilda 4 tane ingiltere vizesi almisligim var..meslegimle ingiltereye gitme arasinda bir baglanti yok.sadce orda yerlesik cok eski arkadaslari var ve daha oncede onlari ziyaret etmisligim var.tek sorunum 2 yillik turist vizesi alip alama ma sansim...gerekcem ingiltereyi surekli ziyaret etmem ve yerlesik iliskilerim ayrica meslegimden kaynakli vize icin gereken uzun sureci herzaman yaratamiyor olmam..sizce alma sansim var mi?
    ilginize simdiden tesekkurler..

    YanıtlaSil
  140. Merhaba ahmet bey size bir sorum olacak siz diyorsunuz ki 6 aylık vize veriyorlar peki biz bu vızeyı aldığımız zaman 6 ay içerisinde birkaç kere türkiyeye giriş çıkış yapabiliyormuyuz acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir soru, hiç aklıma gelmemişti. Vizeyi 6 aylık alsanız bile İngiltere'de ne kadar kalacağınızı vize alırken beyan ediyorsunuz. Eğer 6 ay kalacağınızı beyan etmişseniz neden olmasın?

      Sil
  141. Merhaba Ahmet bey,
    Ben bir bankada çalışıyorum ve kendi gelirime dayanarak vize için başvuracağım.
    Ancak kalacağım yer İngiliz vatandaşının evi olacak. Bu durumda davetiye olmasa olur mu? Sadece o eve ait bir faturanın resmini bana mail ile gönderse bunun çıktısını ibraz etsem yeterli midir? Otel rezervasyonu gösterip yenileyemiyorum çünkü online başvuruyu tamamladım.

    YanıtlaSil