Merhaba arkadaşlar. Yeni bir haberle karşınızdayım.
İngiltere Günlüğüm adlı bloğuma kardeş geldi :) Geçenlerde bloğumda çeşitli nedenlerle gezi rehberleri yazmaktan vazgeçtiğimi belirtmiştim. O günlerde aklıma gezdiğim yerleri farklı bir blogda paylaşma fikri geldi ve hemen "Gezi Rehberim" adında yeni bir blog oluşturdum. Artık birbirinden farklı amaçlarla kurulmuş iki bloğum var. Bundan sonra İngiltere Günlüğüm'de sadece İngiltere'ye ait bilgiler paylaşmaya devam edeceğim. Gezi Rehberim'de ise yurt dışına çıktıktan sonra yapmış olduğum gezilerimdeki izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Bunlar aynı zamanda bir rehber niteliğinde olacak. Gezmeyi çok seviyorum ve Matematikçi olmanın bana kazandırdığı planlama yeteneği ile hiç bir gezime plansız gitmiyorum. Bu gezi notlarının sizler içinde faydalı olacağını ümit ediyorum.
Ee o zaman hoş geldin "Gezi Rehberi" diyebiliriz.
Gezi Rehberim; http://ahmetkahyagezileri.blogspot.com
20 Ekim 2011 Perşembe
Gezi Rehberim
6 Ekim 2011 Perşembe
İngiltere'de Şirket Telefonlarını Ucuza Aramak
Merhaba. Size bugün öğrendiğim çok faydalı bir şeyi paylaşacağım. Bu ülkede yaşayanlar iyi bilirler bu ülkede şirket telefonların aramak oldukça maliyetlidir. Birçok şirket müşterilerine aramaları için non-geographical numbers diye adlandırılan 844, 845, 870, 871, vs. ile başlayan numaraları verirler. Bu numaraları aramak ise oldukça masraflıdır. Telefonlardaki bedava dakikalar bu numaralar için geçerli değildir.
4 Ekim 2011 Salı
İngiltere'den Yurtdışını(Türkiye'yi) Aramak
Merhaba. Bu yazım da İngiltere'ye ilk kez gelenlerin yaşadığı en büyük problemlerden biri olan Türkiye'yi arama problemine kimi tavsiyeler önereceğim.
Genel olarak yabancı bir ülkeye gittiğinizde ilk yapılacak şeylerden biri Türkiye'deki yakınlarınızı aramak ve haber vermektir. Normal Türkiye'den getirdiğiniz hatla Türkiye'yi aramak ise gerçekten masraflı olabilir. İngiltere gibi ülkerlerde ise bol miktarda yabancı olduğu için yurtdışını aramak çok ucuzdur. Tabii ki bunun için ne yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Genel olarak yabancı bir ülkeye gittiğinizde ilk yapılacak şeylerden biri Türkiye'deki yakınlarınızı aramak ve haber vermektir. Normal Türkiye'den getirdiğiniz hatla Türkiye'yi aramak ise gerçekten masraflı olabilir. İngiltere gibi ülkerlerde ise bol miktarda yabancı olduğu için yurtdışını aramak çok ucuzdur. Tabii ki bunun için ne yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Landing Card...
Merhaba. Bu yazımda size İngiltere'de yaşayanlar için önemsiz ama ilk kez gelenler için önemli bir şeyden bahsedeceğim. İngiltere'ye ilk kez gelenler yolculuğun sonuna yaklaştığında hostesler tarafından dağıtılan bir kartı eline alır ve ne yapacağım bunu diye şaşkınlıkla bakar :) İşte bu kart Landing Card'tır (İniş Kartı) ve İngiltere'ye gelen Avrupa Birliği vatandaşı olmayan herkes bu kartı doldurmak zorundadır. Burada sizinle ilgili kimi bilgiler istenmektedir. Eğer uçakta bu kartı alamazsanız endişelenmeyin, iniş yaptıktan sonra vize kontrol noktası öncesi bu kartlardan bulabilirsiniz.
Güncellenmiş Vize Başvuru Yazısı
Merhaba. Yeni bir vize yazısı ile karşınızdayım. Bizim vizelerimiz 2 yıllık olduğu için bu yıl vize yenilemem gerekti. 2 yıl öncesi ile temel kurallar aynı olmakla birlikte kimi değişiklikler de olmuş. Burada onları size aktarmaya çalışacağım. Tabii ki burada uyarmam lazım, benim yazdığım vize yazısı Türkiye'den görevli olarak buraya gelen öğretmenleri ilgilendiriyor. Yoksa yani onlarca çeşit vize var, hepsinin başvuru şartları ve kuralları farklı olabilir. Yazıyı okurken bunu da dikkate alın. Biz öğretmenler buraya gelirken "Temporary Worker International Agreement" kapsamında vize alıyoruz. Eğer yanımızda getirdiğimiz eşimiz varsa "Temporary Worker Dependant", çocuklarımız ise "Temporary Worker Child" kapsamında vize alıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)