18 Nisan 2010 Pazar

İngiltere İçin Gerekli Web Siteleri..

İngiltere'de birçok ihtiyacınızı internet üzerinden halledebilirsiniz. Ben burada size benim en çok kullandığım, sizinde işinize yarayacağınızı düşündüğüm web sitelerini sizlerle paylaşacağım. Zaman içinde bu bölümde güncellemeler yapmaya devam edeceğim.

NOT: İngiltere'de çoğu web sitesinin uzantısı "uk" uzantısı ile bitiyor. Onun için google'da İngiltere ile ilgili arama yaparken arama metnini sonuna uk getirirseniz İngiltere ile ilgili sitelerle karşılaşabilirsiniz. Mesela "amazon uk" gibi. Çünkü kimi kuruluş ve şirketlerin her ülke için ayrı web siteleri olabiliyor.

Resmi Siteler:


Ev Kiralama Siteleri:



Alışveriş:



Mobil Telefon-İnternet-Televizyon:



Ulaşım:



İngiltere Gezi Rehberi:



Londra Rehberi:


İngiltere Eğitim Siteleri:




İngilizce Dil Eğitimi İçin Yararlı Siteler:

7 yorum:

  1. Merhaba Ahmet abi; Ben ortaokulda okuyorum. Lisede oraya gelmek istiyorum (ingilizce eğitimim devam ediyor ve en üst düzeyde neredeyse) Gelebilir miyim Lise de? En büyük dileğim bu. Cevap bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ilayda. Bu konuda yurtdisina ogrenci gonderen bir ajans ile gorusmeniz iyi olur. En dogru bilgiyi onlar sana verecektir. Burada yabanci ogrenci kabul eden okullar mevcut ama bunlari kendi basina veya ailenle yapman zor olabilir. Bu konuda kararli isen sana tavsiyem ise Ingilizceni mumkun oldugunca ust seviyede tutman, cunku buradaki arkadaslarin, Ingilizce'yi ikinci dil olarak ogrenenler degil, anadili gibi konusanlar olacak. Yani yetersiz bir Ingilizce ile universite de Turkiye'de olabileceginden cok daha dusuk bolumlere gitmek zorunda kalabilirsin. Tabii ki eger universiteye burada gideceksen. Gerci universiteyi burada okumayacaksan liseyi de okumanin bir anlami yok ama, yine de ben belirteyim dedim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Ahmet bey size çok teşekkür ederim.yazilarinizi okumadan önce ingilizlere ve ingiltereye karsı önyargıliydim. Sayenizde önyargım kırıldı.

    YanıtlaSil
  4. merhaba Ahmet bey yılbaşından sonra ingiltereye gideceğim.Merak ettiğim şeylerden biri mobil internet kullanımı. Uzun süre kalmayacağım için pay as you go hatlardan kullanacğım büyük olasılık.Bunlarda mobil internet kullanım durumu nedir fiyatlar yüksek midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degildir hocam, genel olarak uygundur. Eger uygun paketlerine uye olursaniz daha ekonomik olur. Daha ayrintili bilgi icin sitelerini incelemenizi oneririm. http://www.vectonemobile.co.uk/ , http://www.lycamobile.co.uk/en/ ,
      http://www.lebara.co.uk/

      Selamlar..

      Sil