9 Nisan 2010 Cuma

Londra Gezi Rehberi

Merhaba. Burada Eeaster tatilinin başlamasını ve birazda baharın gelmesini fırsat bilerek daha önce kısmen gezmiş olduğum Londra'yı daha planlı olarak gezme imkanı elde ettim. Tabii ki Londra'da yaşayan arkadaşlarımız duruken bize plan yazmak düşmez ama bir şehri en iyi yaşayanlar değil, gezenler bilirmiş misali kendime göre çıkarmış olduğum gezi planını sizlerle paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz :)

Çıkarmış olduğum plan üç günlük bir gezi planı ve ben bunlardan şimdilik sadece birini gerçekleştirdim. Her gezimdeki ayrıntıları size ayrı yazılarla paylaşacağım.

Size önce biraz Londra'dan bahsedeyim. İngiltere'nin başketi ve en büyük şehri Londra olduğu için en dikkat çeken şehirlerin başında da orası geliyor. İngilizce hazırlık kitaplarında gördüğümüz Hyde Park, Big Ben, London Eye gibi saymakla bitmeyecek bir çok tarihi yapı Londra'da. İngilizlerin bu konuda hakkını yememek lazım, şehrin dokusunu çok güzel korumuşlar ve burayı bir turizm ve kültür şehri haline getirmeyi başarmışlar. Ve Londra gerçekten öyle bir kaç günde gezilmeyecek kadar yere sahip. Aşağıdaki listeyi gördüğünüzde bana hak vereceksiniz :) Ünlü yerlerin tamamını hakkıyla gezeyim deseniz tahminen 4-5 gününüz Londra'da geçebilir. Ben burada size kendi gezme deneyimlerinden de faydalanıp bir gezi planı çıkarmaya çalışacağım. Bu konuda her türlü yorum ve tavsiyelere de açığım.

Londra'da Gezilebilecek Yerler:
  1. Hyde Park
  2. Wellington Arch
  3. Green Park
  4. Buckingham Palace
  5. Victoria Memorial
  6. St James Park
  7. Trafalgar Square (Büyük gösterilerin yapıldığı ünlü bir meydan)
  8. National Gallery 
  9. White Hall'deki tarihi binalar
  10. Horse Guards (Atlı Muhafızlar)
  11. Big Ben (Londra'nın tarihi Saat Kulesi)
  12. Houses Of Parliament (Tarihi Parlemanto Binası)
  13. Westminster Abbey 
  14. London Eye
  15. See Life Aquarium
  16. River Cruise (Thames'te Tekne Turu)
  17. Tower Bridge
  18. Tower of London
  19. Imperial War Museum
  20. Royal Albert Hall
  21. Albert Memorial 
  22. Science Museum
  23. Natural History Museum 
  24. Victoria And Albert Museum
  25. Madame Tussaud Museum (Balmumu Heykel Müzesi)
  26. London Zoo 
  27. British Library
  28. British Museum
  29. St Paul's Cathedral
  30. Museum Of London
  31. Oxford Street (Alışverişin kalbinin attığı upuzun bir cadde)
  32. Piccadilly Circus (Filmlerdeki ışıklı mekanlardan tanıyacağınız bir alan)
  33. Harrods  (Alışveriş sevenler ve parası çok olanlar için ünlü bir alışveriş merkezi - merak etmeyin gezmek ücretsiz :)
Sizce bu liste kaç günde gezilir? :) Çok gözüküyor değil mi? Ama merak etmeyin bu İngilizler gezilecek yerlerin çoğunu birbirine yakın yerlerde yapmışlar :) Biz %90 nından fazlasını üç günde bitirmeye çalışacağız.

Tabii bu arada şundan da bahsetmem lazım, gezmek demek para harcamak demek :( müze parası, yeme-içme, alışveriş, hediyelik eşya, otobüs-metro parası, v.s. gibi ) Bu konuda şanslı sayılırsınız. Londra'da bir çok müze ve galeri ücretsiz, açık alanları gezmek zaten ücretsiz. Ama şu da bir gerçek ki ücretli olanlarda gerçekten pahalı. Mesela Madam Tussaud Balmumu Müzesi, London Zoo, v.s. Ben bunlar hakkında da size ufak tiyolar vereceğim. Yiyecek işini de pratik olarak hallederseniz, çok bütçenizi zorlamadan gezebilirsiniz. Malum 1 Gbp=2.4 TL. Az da değil yani :) Zaman bütçe devri, tasarruf yapmak lazım!

Londra Gezi Planı-1' de size Londra'nın kapalı olmayan mekanlarının bir çoğunu otobüs ve metro kullanmadan gezdireceğim. Güzel bir havada uygulanabilecek bir gezi planı, kendim bizzzat uyguladım ve beğendim :) Bir sonra ki yazımda bu planın ayrıntılarını okuyabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder