15 Kasım 2009 Pazar

İki Fotoğraf - İki Fark

Aşağıda size birkaç fotoğraf göstereceğim. Bu fotoğraflar Türkiye'nin eğitim anlayışı ile İngiltere'nin eğitim anlayışı arasındaki farkı özetleyecek nitelikte. Fotoğraflardan birincisi Türkiye'deki herhangi bir ilinden alınma sınıf fotoğrafı-hani bilirsiniz küçükken okulumuzda veya öğretmenken sınıfımızda öğrencileri sıraya dizer toplu halde fotoğraf çektirirdik ya işte o- diğeri de İngiltere Northampton'da görev yapmış olduğum Primary School'da (Türkiye'de ilköğretime denk geliyor) okuldaki panodan çekmiş olduğum sınıf fotoğrafı.

Aşağıdaki fotoğraflara bakın ve bizim eğitim anlayışımız ile İngiltere'nin eğitim anlayışı arasındaki farkı görün. Yorumu size bırakıyorum. İleriki zamanlarda buralara ait farklı uygulamaları ve fotoğrafları sizinle paylaşacağım. Ama bu iki resim bile eğitimle ilgili anlayış farkımızı ortaya koyuyor.


Eğer öğretmen iseniz öğrencilerinizi sevin ve değer verin. Çünkü onlar gerçekten değerli...


Sağlıcakla kalın.


Ahmet










5 yorum:

  1. Ahmet Bey,

    Hangi kültür, hangi coğrafya, hangi inançtan gelirseniz gelin, yaşa başa bakmadan tüm insanların tecrübelerinin önemli olduğunu düşünürüm. Bakış açıları size yeni perspektifler sunar. Hele işin içinde yurtdışı tecrübesi varsa bu daha da önem kazanır. Yazılarınızı da bu gözle okudum. İngiltere hayatınızın size yeni ufuklar açacağından hiç kuşkum yok. Kolaylıklar dilerim. Yolunuz açık olsun!

    "Bir Türk, Bir İngiliz ve Üç Kuruşluk Dünya" kitabının yazarı Alim Erginoğlu
    www.alimrachel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. hocam siteniz neden açılmıyor...

    YanıtlaSil
  3. Kaan'a cevap; siteyi içinde barındırdığım hosting şirketini değiştirdiğim için 3-5 gün kapalı kalacak :( Ama sonra yine kaldığımız yerden yola devam :)

    YanıtlaSil
  4. Bende dil eğitimi tamamladıktan ama öncesinde liseden mezun olunca(bu sene inşallah) İngilterede üniversite eğitimi için geleceğim.Ama bu eğitim öğrenci gözüyle Türkiye geride.Bir türlü kaçlı yıllardan beri ilerleyemedik.Bundan sonra da zor olacak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hocam İngiltere'ye ait fotoğraf silinmiş sanırım. Tekrar yüklerseniz sevinirim eğer mümkünse.

    YanıtlaSil