5 Eylül 2009 Cumartesi

Vize Başvuru Süreci...

(ÖNEMLİ UYARI: Bu yazı 2009 yılı vize başvuru sürecini anlatmaktadır. Yeni çıkarılan kurallarla birlikte büyük ekseriyetle geçerliliğini yitirmiş bulunmaktadır. Lütfen vize başvurusu için resmi kurumun uyarılarını dikkate alınız. 01.07.2011)


Merhaba. Yine birlikteyiz ve yurt dışı başvuru süreci hala devam ediyor. Bu sene İngiltere yurt dışına görevli gidecekler için büyükelçilikten sponsorluk numarası istediği için vize başvuru süremiz gecikti. Normalde Eylül'ün ilk haftası yola çıkmamız planlanırken biz Eylülün ilk haftası daha yeni vize başvurusunda bulunduk. Yani 1-2 hafta daha buralardayız herhalde.


İngiltere'ye gitmeden önce vize başvuru sürecini yazmaya karar verdim. Çünkü ilk kez vize alıyorsanız bu gerçekten zor ve yorucu bir süreç. Bu konuda da önceden vize alan öğretmen arkadaşların-burada özellikle Şerif Kara beye teşekkür etmem lazım-yardımıyla vize alma sürecini kolay atlattım. Tabii ki ne kadar kolay olabilecekse :) Burada yazılanlar da inşallah bizden sonra vize alacaklara bir rehber olur.