15 Ağustos 2014 Cuma

Londra Gezi Planı: En İyi Yürüme Rotası

Herkese merhabalar. Bu yaz tatili bloglarım adına en iyi değerlendirdiğim tatillerden biri olacak herhalde. Hem Ahmet Kahya Gezileri'nde hem de İngiltere Günlüğüm'de yazmayı planladığım yazıları hızla tamamlıyorum. Beş yıl önce yazdığım Londra Gezi Rehberi: 1. Gün rehberi google aramalarında oldukça iyi bir sıralamada çıkıyor ama gerçek şu ki; beş yıl içinde o yürüme rotasını ben daha da geliştirdim ve yolu çok fazla uzatmadan daha fazla yer görülebilir hale getirdim. Rotama güveniyorum ve az zamanda çok yer görmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Tabii ki bir de yürümeyi sevenler için. Hadi başlayalım...

14 Ağustos 2014 Perşembe

İngiltere'de Beş Yıl Yaşamın Muhasebesi

Merhaba blog takipçileri. Türkiye'ye dönüş vaktimin yaklaştığı bu günlerde son beş yılın muhasebesini yapan bir yazı yazmak istiyorum. Duygu ve düşüncelerimi istediğim gibi tam anlamıyla yazıya döküp dökemeyeceğimden emin değilim ama bir deneme yapacağım yine de...

11 Ağustos 2014 Pazartesi

İngiltere Yemek Kültürü

Herkese merhabalar. Beş yıldır İngiltere'de yaşayıpta İngiltere'de yemek kültürü ile birşey yazmamak garip doğrusu, nasıl oldu da bu konuyu gözden kaçırmışım kendime hayret ediyorum. Belki İngilizlerin öyle ahım şahım bir mutfağının olmaması buna sebep, belki de her ne kadar uzun süredir İngiltere'de yaşasam da Türk mutfağından kopamayışım ve yabancı mutfaklara olan mesafeli duruşum. Ama sanmayın denemedim; çoğunu denedim ama anladım ki varsa yoksa Türk mutfağı, geriyi hikaye :)

7 Ağustos 2014 Perşembe

Yeni Yazılar Geliyor

Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba. Bloğu biraz ihmal ettim farkındayım, bunun için kusura bakmayın. Uzun zamandır aklımda yazılacak yazılar beni bekliyor. Yaz tatilimin bir kısmını tatil yaparak geçirmeye çalışırken bir kısmında da diğer bir ihmalimin kurbanı olan gezi bloğum Ahmet Kahya Gezileri'ne ayırdım ve ilkbahardan beri yazılmayı bekleyen üç gezi yazımı bitirdim. Yazı yazmak gerçekten zor bir iş, hele benim gibi hayatı sayılarla geçen bir Matematikçi için çok daha zor. Ama bunca zorluğuna rağmen tecrübelerimi paylaşmak ve ortaya bir eser bırakmak hoşuma gidiyor.

Başlıkta belirttiğim gibi yakında yeni yazılara başlayacağım. Daha önce bloğu takip edenler bilir, bu yıl itibariyle görev sürem sona erdi, bu ay (Ağustos 2014) içinde Türkiye'ye kesin dönüş yapacağım. Gitmeden aklımda yazmak istediğim birkaç yazı daha kaldı, bunları da yazıp bloğu toparlamak istiyorum. Gerçi İngiltere'den dönsem bile bu İngiltere ile bağlarımı koparacağım anlamına gelmiyor tabii ki. Önümüzdeki yıldan itibaren içinde hayatımda İngiltere'yi de içeren planlarım var. Açıkçası burada geçirdiğim beş yılı ve tecrübelerimi bir kalemde silip atmak istemiyorum. Bakalım bunu da artık zaman gösterecek.

Yazılara ilk fırsatta başlayacağım. İlk yazımın konusu -beş yıldır nasıl oldu da yazmadım diye şaşırdığım- "İngiltere'de Yemek Kültürü". Bu yazı içinde ayrı bir başlık olarak "helal gıda" konusuna da değineceğim. Yani beni takip etmeye devam edin :)

Görüşmek dileğiyle.

Ahmet Kahya