19 Nisan 2010 Pazartesi

Londra Gezi Rehberi: 2. Gün

Evet şimdi size Londra Gezi Rehberi: 2. günü anlatacağım. Bu gezimizin anlatımı daha kısa sürecek ama emin olun daha fazla yorulacaksınız :) Daha önceki yazımın sonunda kısaca bahsettiğim gibi bugün Hyde Park'ta güzel bir kahvaltı, sonra Science Museum ve ardından hemen yanındaki Natural History Museum ve sonra da hala vaktiniz ve haliniz varsa Victoria and Albert Museum'u gezeceksiniz :)

18 Nisan 2010 Pazar

İngiltere İçin Gerekli Web Siteleri..

İngiltere'de birçok ihtiyacınızı internet üzerinden halledebilirsiniz. Ben burada size benim en çok kullandığım, sizinde işinize yarayacağınızı düşündüğüm web sitelerini sizlerle paylaşacağım. Zaman içinde bu bölümde güncellemeler yapmaya devam edeceğim.

NOT: İngiltere'de çoğu web sitesinin uzantısı "uk" uzantısı ile bitiyor. Onun için google'da İngiltere ile ilgili arama yaparken arama metnini sonuna uk getirirseniz İngiltere ile ilgili sitelerle karşılaşabilirsiniz. Mesela "amazon uk" gibi. Çünkü kimi kuruluş ve şirketlerin her ülke için ayrı web siteleri olabiliyor.

11 Nisan 2010 Pazar

İngiltere'de Yaşam...

Artık İngiltere'de Yaşam ile ilgili bir şeyler yazma zamanı geldi sanırım. Buraya geleli yedi ay oldu ve burada yaşam hakkında az çok fikir sahibi oldum sayılır. Bu yazımda İngiltere'de yaşam ile ilgili genel konulara değineceğim. Burada yazılanları salt doğrular olarak düşünmeyin, hepsi kişisel görüş ve gözlemlerim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOT: Bu yazı 2010 yılında yazılmıştı. Şu an bloğun en çok ilgi çeken yazılarından biri olduğu için yanlış bilgilendirme yapmamak adına -yazının özüne dokunmadan- kimi teknik bilgilerde güncelleme yaptım ve 2013 yılına uyarladım. Bu yazıda İngiltere'ye ilk geldiğim yıldaki duygu ve düşüncelerim hakimdi, o zamandan bu zamana İngiltere'ye bakış açımda kimi değişiklikler oldu tabii ki. Bu sene içinde Türkiye'ye dönmeden bir İngiltere'de Yaşam yazısı daha yazmayı planlıyorum. Ümit ediyorum her iki yazı da sizlere faydalı olur. (28.10.2013) 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 Nisan 2010 Cuma

Londra Gezi Rehberi : 1.Gün

Londra Gezi Planı-1.gün' de size Londra'nın kapalı olmayan mekanlarının bir çoğunu otobüs ve metro kullanmadan gezdireceğim. Güzel bir havada uygulanabilecek bir gezi planı, kendim bizzat planladım, uyguladım ve beğendim :)
Bu genel olarak bir açık hava gezisi olacağı için geziye çıkmadan önce hava durumunu kontrol etmenizde çok fayda var. Bunun için http://news.bbc.co.uk/weather sitesini kullanabilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------------------
(UYARI: Bu gezi rotasının güncellenmiş ve geliştirilmiş haline "Londra Gezi Rehberi: En İyi Yürüme Rotası" linkinden ulaşabilirsiniz. Ama ben her iki yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. 15.08.2014)
------------------------------------------------------------------------------------

Londra Gezi Rehberi

Merhaba. Burada Eeaster tatilinin başlamasını ve birazda baharın gelmesini fırsat bilerek daha önce kısmen gezmiş olduğum Londra'yı daha planlı olarak gezme imkanı elde ettim. Tabii ki Londra'da yaşayan arkadaşlarımız duruken bize plan yazmak düşmez ama bir şehri en iyi yaşayanlar değil, gezenler bilirmiş misali kendime göre çıkarmış olduğum gezi planını sizlerle paylaşacağım. Umarım beğenirsiniz :)